Marshall Acton Mutli-Room hangszóró

Kis méretű, nagy teljesítményű, AirPlay képes hangszóró, amelyből több darab összekapcsolható a teljes lakást kitöltő hangzásért.

Ár: bruttó 69 990 Ft

A Marshall Stanmore hangszórók piacra dobásuk után hamar hódító útra keltek az igényes multimédia hangszórókért folytatott küzdelemben: a klasszikus kabinet hangszóró megjelenést, és a hozzá társított remek hangzást a technikát licencelő Zound Industries a nappaliból elhozta a dolgozószobába és az étkezőbe is az Acton nevű, kisebb méretű, ám hasonlóan nagy műgonddal kidolgozott hangszóró formájában, amelynek Multi-Room kivitele lehetővé teszi, hogy több darabot összekapcsoljunk, és együtt ugyanazt a forrást szólaltassák meg, így a zene tényleg az egész lakásban körülvegyen! 

A Marshall Acton ugyanazt a technikát valósítja meg, amit a minőségi egyrészes multimédia hangszórók: két magas és egy mély hangsugárzóval van ellátva, csak éppen kisebb méretűekkel. A gyártó összességében nem spórolt az Acton minőségén, kizárólag a méret kicsinyítését célzó módosításokat hajtott végre. Az Acton hangszóró belsejében két 8 Wattos, 3/4 hüvelykes magas sugárzó dóm, és egy 25 Wattos 4 hüvelykes mély sugárzó található. Ezek intenzitása az egység tetején lévő különálló potméterekkel szabályozható: a Marshall hangszórókra jellemző módon a hangerő mellett a mély és a magas intenzitás is külön állítható, amely révén már magán a hardveren módosítható a kívánatos hangkép. 

A Marshall Acton elsősorban a vezeték nélküli használatra van optimalizálva, ezért legjobb hangzását a vezeték nélküli szabvány alkalmazásakor éri el: képes AirPlay hangszóróként megszólaltatni bármelyik Apple eszközt, szóljon éppen az iPod touch, a Mac vagy az iPhone. Ez különösen ideális akkor, ha a hálószoba esti hangforrásának használjuk a készüléket, vagy éppen arról az iPad eszközről hallgatunk zenét főzés közben, amely a konyhaszekrényhez van rögzítve egy Vogel's Tablet Flex Pack kar segítségével. A WiFi képesség mellett a termék Bluetooth 4.2 kapcsolattal is rendelkezik. Fejlett vezeték nélküli képességei jelentik az alapját a Multi-Room, azaz több szobás működésnek, amely révén több egység képes tökéletes szinkronban muzsikálni. Az Acton ezen kívül egy analóg minijack bemenettel is rendelkezik, amelyhez a gyártó színben illeszkedő kábelt is biztosít a termék mellé. Az Acton fekete színben elérhető, a minijack spirálkábel is ennek megfelelő. A kábel segítségével kikerülhetjük a vezeték nélküli szabvány használatát, illetve olyan eszközökről is tudunk zenét hallgatni, mint egy régebbi iPod classic, vagy a sportoláshoz használt iPod shuffle.

A modern és hagyományos kapcsolatok mellett a termék képes arra is, hogy a Google Chromecast vagy a Spotify Connect szolgáltatások révén internet alapú zenesugárzási forrásokhoz kapcsolódjon, és azokra bejelentkezve, kliensként játsszon zenét. Vagyis nem szükséges valamelyik eszközünkkel bejelentkezni és arról sugározni a zenét, hanem maga a hangszóró kapcsolódik WiFin keresztül az internet alapú forráshoz.

A Marshall Acton kicsiny mérete rendkívül harmonikus, és nem fest szokatlanul azok számára sem, akik már másutt használnak egy Marshall Stanmore hangszórót, aminek beleszerettek a hangjába - a 265 x 160 x 150 milliméteres egység kiterjedése pont ideális egy bárhol elhelyezhető asztali hangszórónak. Szövet bevonatú előlapja a ragyogó Marshall logóval, gumírozott teste tökéletesen érvényesül, és hangsúlyos elemmé válik, bárhol helyezzük is el. 

Az Acton nem elsősorban a buli hangszóró kategóriát képviseli, mint nagyobb testvére, inkább a felsorolt helyszíneken biztosítja az igényes vezeték nélküli háttérhangzás megjelenítőjét. Halkan és nagyobb hangerőn egyaránt remekül szól, de az ő funkciója nem kifejezetten az, hogy bezengjen egy nappalit, inkább az, hogy megteremtse a hangulatot, amikor egyedül vagy kisebb társaságban élvezzük a muzsikát.