LEXON Oslo News+ rádió és Qi töltő

Digitális és FM rádió vevő ébresztő órával, és a tetején egy Qi töltővel. Bluetooth hangszóró képesség.

Ár: bruttó 24 990 Ft


LEXON Oslo News+ rádió és Qi töltő

A LEXON cég számos látványos formaterve közül az Oslo News+ Qi töltővel felszerelt rádió készülék is említést érdemel. A lekerekített oldalakkal rendelkező kicsiny kocka egy ébresztő óra, egy FM rádió, egy vezeték nélküli töltő és a Magyarországon csak zárójeles említésre méltó digitális rádió egysége. Mindezt barátságos megjelenésben biztosítja, csomagja pedig számos régióban használható villásdugókat is tartalmaz.

A LEXON Oslo News+ valóban majdnem kocka: szemből nézve 11 x 11 centiméteres lekerekített négyzet alakú, a teteje egy centiméterrel karcsúbb, 10 centiméter vastagságú a test.

LEXON Oslo News+ rádió és Qi töltő

Ahogyan a LEXON cégnél megszokott, a termékeket neves formatervezők alkotják meg. A LEXON Oslo News+ Andrea Quaglio és Manuela Simonelli közös munkája, akik hagyományosan arra törekszenek, hogy ismerős, megszokott alakzatokba helyezzenek olykor meglepő tudást. Értékeik között a nosztalgia, az Art Deco és a funkcionalitásbeli korlátoktól mentesség egyaránt alapvetés. 

LEXON Oslo News+ rádió és Qi töltő

A LEXON Oslo News+ ezen funkcionalitást testesíti meg: ránézésre egy órás rádió. És valóban: digitális kijelzője megjeleníti az időt, valamint FM rádiót is tartalmaz. Az az óra ezen kívül természetesen tud ébreszteni a beállításainknak megfelelően, továbbá a kijelző a rádióadás függvényében megjeleníti az előadót és dalcímet. (A digitális földi sugárzású rádió - DAB - esetén ez minden esetben garantált, de Magyarországon egy rövid kísérleti időszak után ez a terület eltűnt a piacról.)

A rádió teteje 10 Wattos Qi töltő, amelyből az iPhone készülékek 7,5 Watt töltést tudnak felvenni. Vagyis ha éjszaka az éjjeli szekrényen lévő óra és rádió tetejére tesszük a telefont, az reggelre feltöltődik. Természetesen tölthetjük rajta az AirPods Pro modelleket és az AirPods 3 fülhallgatót is.

És ha már az iPhone készüléket a termék tetejére tettük, miért is ne hallgathatnánk zenéket róla? A LEXON Oslo News+ Bluetooth képességgel is rendelkezik, vagyis az iPhone készülékhez párosítva arról a rádión túl bármilyen zenét hallgathatunk, ami az iPhone tárhelyén van, vagy amit Apple Music vagy más előfizetésünk révén hallgatni kívánunk. 

A termék USB-C kapun át kap tápellátást, ezáltal nem szükséges saját 9 Volt 2 Amperes tápját használni, hanem más, kompatibilis tápról is működtethetjük, ha spórolni kívánunk a konnektorokon. 

Az FM rádió hallgatásához az eszközhöz biztosított antenna használata szükséges, amely hosszú, kihúzható kivitelű.