Klipsch The One II vezeték nélküli polchangszóró

Elegáns megjelenésű, valódi fa burkolatú polcsugárzó Bluetooth vezeték nélküli képességgel és 3,5 milliméteres minijack csatlakozóval legendás Klipsch hangzásvilággal

Ár: bruttó 99 990 Ft


Az egyre korábban sötétedő őszi estéken mi sem kellemesebb, mint kedvenc zenéink felcsendülése egy melegen telt, barátságos hangzású és a múlt század közepét idéző megjelenésű, Paul W. Klipsch korának stílusát utánzó hangszóróból. A Klipsch The One II vezeték nélküli polcsugárzó kétféle kedvelt árnyalatban érhető el, és a minijack bemenet mellett természetesen Bluetooth kapcsolattal is rendelkezik. 

A Klipsch The One II hangszóró belső felépítését tekintve 2.1 kivitelű, különálló erősítővel a teljes skálás magassugárzók és a dedikált mélysugárzó részére. Az erősítők kivitele révén a dinamika szélesebb, a hangszínek jobban elkülönülnek és így részletgazdagabb a hangzás. A Klipsch marketing gépezete egyenesen arról számol be, hogy olyan a hangkép, mintha a stúdióban lennénk a zenészekkel! Való igaz, hogy hosszabb távú zenehallgatás esetén sem fárasztja az érzékeinket a termék hangja. 

Való igaz, hogy a dedikált mélysugárzó különlegessége a műfajnak, és a magassugárzók mérete is meggyőző, hiszen teljes skálás kivitelük révén nem csak a magas hangokat szólaltatják meg, hanem a közép tartományt is. A termék két oldalán passzív sugárzó nyílások találhatóak, amelyek révén az itt „kóborló” hang is hozzájárul a hangzáshoz, valójában a kicsiny hangszóró térhatását fokozza. 

A design és a kiviteli minőség figyelemre méltó azok számára, akik szeretik a régies megjelenést: a Klipsch The One II rendelkezik lábakkal, amelyeknek gumi talpa van. Ez sokat számít a nem kívánt rezgések elnyelése szempontjából. Igazi élménye azonban a megjelenésnek a valódi fa burkolat, amely matt feketében is elegáns, de dióbarna színben tényleg rendkívül archaikus vizuális élményt nyújt. Az eszköz tapintható, jó fogást kínáló fém gombokkal és potméterekkel is rendelkezik. A bekapcsoló gomb érzete egyértelmű, a potméterek segítségével pedig a hangképet tudjuk kedvünkre módosítani.

A kis méret révén a termék elhelyezése igen rugalmas: nappaliban, hálószobában, konyhában, fürdőben vagy éppen hangulatos borospincében éppúgy elhelyezhető, mint egy elegáns étteremben vagy szálloda étkező részének dekorációjaként. 

A Klipsch The One II a legegyszerűbb és megszokott kapcsolatokkal rendelkezik: 3,5 milliméteres minijack aljzata révén gyakorlatilag bármilyen forrást képes kiszolgálni az öreg iPod lejátszóktól a veszteségmentes lejátszókon át akár a kazettás walkmanekig, míg a Bluetooth kapcsolata révén az iPod touch, a Mac, az iPad és az iPhone, de akár még az Apple Watch tartalmát is meg tudja szólaltatni. 

A termék tetején a bekapcsoló gomb alatti gomb segítségével tudunk forrást választani: az AUX felirat melletti LED esetén a bemenet a 3,5 milliméteres minijack, míg a Bluetooth ikon melletti LED világítása esetén a vezeték nélküli szabványt használja a hangszóró. A párosításhoz körülbelül három másodpercig kell nyomva tartani a gombot, és láthatóvá válik a hangot tartalmazó eszközeink számára, és máris párosítani tudjuk a terméket a forráshoz. A nyomógomb segítségével ezt követően egy nyomásra tudunk váltani a Bluetooth és az AUX bemenet között - utóbbihoz egyébként kábelt is biztosít a csomagban a Klipsch. 

Amennyiben törölni kívánjuk a párosítási előzményeket, a gomb 10 másodpercig nyomva tartásával bekapcsolt állapotban az előzmények törlődnek, illetve a készülék gyári alapbeállításokra áll vissza. 

A forrás váltó gomb alatti potméter a hangerő szabályozó, amely a forrástól függetlenül állítható ezen a mechanikus felületen.

Részletes technikai paraméterek

Maximális hangerő: 103 dB
Hangsugárzók: 114,3 mm átmérőjű mélysugárzó és két darab 57,15 mm-es teljes skálás sugárzó
Zárt rendszerű hangsugárzók.
Táp: 60 Watt
Frekvencia tartomány: 56 Hz - 20 kHz
Bemenet: Bluetooth 4.0 és 3,5 milliméteres analóg minijack AUX
Méret: 32,2 cm x 15,56 cm x 13,3 cm
Színek: dióbarna, matt fekete
Tömeg: 3,86 kilogramm