iLoud Micro Monitors hangfalpár

Kis méretű, a kisebb légterű stúdiók igényeit is figyelembe venni képes monitor hangfalpár klasszikus analóg kapcsolatokkal és Bluetooth képességgel hangsugárzónként külön erősítőkkel.

Ár: bruttó 109 990 Ft

Az iLoud mobil hangszóróval az addig szinte kizárólag szoftvereket és beviteli eszközöket gyártó IK Multimedia belépett a hangsugárzók piacára, amely révén immáron képes saját technikával megszólítani a termékei közreműködésével létrehozott hangot. Az iLoud sikere hívta életre az asztali változatot, a mobilitás igényei nélkül megalkotott kis méretű monitor sugárzópár, az iLoud Micro Monitors nevű terméket. 

Az IK Multimedia zenészek számára tervez termékeket, így az iLoud Micro Monitors hangfalpár megalkotása is a referencia minőségű hangreprodukálást célozta. Lineáris hangkép, színezésmentes visszajátszás voltak a fő vezérvonalak. 

A tervezés során az is szempont volt, hogy az amúgy is zsúfolt asztalon a hangfalpár ne követeljen magának indokolatlanul sok helyet, de lehetőleg ideális hallgatási pozícióba kerüljön. 

Az iLoud Micro Monitor különálló erősítőkkel rendelkező hangfalpárból áll, amelyek együttesen 50 Watt kimeneti teljesítményt biztosítanak. Mindezt elképesztően kis méretű szerkezetben teszik úgy, hogy 3”-es (7,62 cm átmérő) teljes skálás sugárzóra épülnek, és egy 3/4”-es (1,9 cm átmérő) magassugárzót is tartalmaznak. Egy hangfalban külön erősítője van a hangsugárzóknak, így a kéthangszórós szett összesen négy erősítővel rendelkezik. 

A gyártó a jelfeldolgozást egy 56-bites digitális jelfeldolgozóra (DSP) építette, amely a hangsugárzók vezérlése mellett a dinamika szabályozásáért és a frekvenciaváltásért is felel. 

Az IK Multimedia ügyelt arra, hogy az iLoud Micro Monitors hangfalpár sokféle kapcsolati lehetőséget biztosítson. A vezetékes minijack kapcsolat mellett RCA bemenet is található rajta, valamint Bluetooth kapcsolatra is képes. A Bluetooth jelátvitel révén nincsen kizárólag a stúdió használatra korlátozva az eszköz, hanem otthoni és multimédia élményekhez is hozzájárulhat. 

Az iLoud Micro Monitors termék a hátoldalán kapcsolható hangszínszabályozókkal segít optimalizálni az adott környezethez a hangszóró hangzását. Erre azért van szükség, mert a hangfalak többsége akkor tud igazán jól szólni, ha nagy tere van, és például nincsen falhoz tolva. Az iLoud Micro emellett dönthető is, hogy a fejünk irányába közvetítse a hangot. A hátoldali kapcsolókkal elérhető hangszínszabályozói révén a környezethez és dőlésszöghöz optimalizálhatjuk a hangzást. A kihajtható talp mindkét pozícióban úgy működik, mint egy hangfaltüske, vagyis izolálja a hangsugárzó által a tartónak átadott rezgéseket, hogy azok ne zavarják a hangzást. Az iLoud Micro Monitors halfalállványra is helyezhető a kialakítása révén. 

Az iLoud Micro Monitors viszonylag kis mérete révén külső helyszínekre is szállítható - így akár egy filmforgatásra is magunkkal vihetjük a felszerelés többi részével. A hangfalpár mindössze 1,7 kilogramm tömegű. 

A tipikus referencia monitor hangsugárzókat nem kis méretű kreatív műhelyekre tervezik, hanem nagyobb térre, vagy egyáltalán nem veszik figyelembe a leendő használati hely méretét. Az iLoud Micro Monitors sugárzópár tervezésekor az IK Multimedia külön figyelmet fordított arra, hogy a 15 négyzetméter körüli vagy alatti stúdiókban is megfelelő minőségű hang reprodukció valósuljon meg, és a kellemetlen visszhangzás helyett csúcs minőségű hangzás valósuljon meg. 

Hasonlóan fontos a vágási frekvencia összhangja a hangfalban lévő két hangsugárzó között. Az olcsó monitor hangsugárzóknál nincsen szinkronban a vágási frekvencia, amely okán a középtartományban kellemetlen áthallások fordulhatnak elő. Az IK Multimedia mérnökei ügyeltek arra, hogy a termékük középhangjai tökéletesek legyenek, hiszen itt található a hangszerek jelentős része és a vokális tartalmak, ezért aztán kitűnő szinkronban van a hangfalban lévő két hangszóró keresztezési frekvenciája, mindkét hangsugárzó esetén 3,5 kHz környékén.

A tiszta és tökéletes hangképnek, a szinkronban lévő vágási frekvencia értékeknek és a hangszórók bámulatos dinamikájának egyik kulcsa a D-osztályú erősítők alkalmazása. Ezek maximális terhelés mellett is 50-60%-os legnagyobb teljesítménnyel működnek, azaz nincsenek a teljesítményük határára húzva. Ennek köszönhetően képesek folyamatosan a teljes dinamika tartományban ideális teljesítményt nyújtani torzítás nélkül. 

Részletes technikai paraméterek

Típus: kétutas aktív hangsugárzó külön-külön erősítőkkel összesen 50 Watt effektív teljesítménnyel
Frekvenciaváltás: 3 kHz
Magassugárzó: 3/4” selyem dóm neodímium mágnessel
Teljes skálás sugárzó: 3” nagy keménységű, egyedi alapanyagú
Erősítők száma összesen: 4 darab
Teljes kimeneti teljesítmény csúcsérték: 70 Watt
Effektív teljesítmény: 50 Watt
Alacsony frekvenciás teljesítmény: 18 Watt/hangsugárzó
Magas frekvenciás teljesítmény: 7 Watt/hangsugárzó
Késés: 1,02 milliszekundum
Csatlakozók: 2 x RCA bemenet (kábelek mellékelve), minijack sztereó bemenet, négytűs hangszóró összekötő bemenet (kábel mellékelve)
A2DP protokoll szerinti Bluetooth támogatás
180 mm x 135 mm x 90 mm méret
920 gramm tömeg a bal hangszóró esetén
800 gramm tömeg a jobb hangszóró esetén
A csomagban: iLoud Micro Monitors hangfalpár, tápegység, tápkábel, négytűs összekötő kábel, minijack RCA kábel
Kompatibilis a macOS és iOS eszközökkel.