Harman/Kardon SoundSticks Wireless

Csúcskategóriás, három egységből álló multimédiás hangszóró Bluetooth kapcsolattal, határozott hangzású mélynyomóval.

Ár: bruttó 69 990 Ft

Sokan kíséreltek már meg vezeték nélküli hangszórókat gyártani, de ez szinte mindig kompromisszumokkal jár, legrosszabb esetben a hangzás terén is. Nem volt egyszerű dolga tehát a Harman/Kardon mérnökeinek, amikor a világ legnépszerűbb multimédiás hangszóróját, a SoundSticks terméket kívánták meg napjaink igényei szerint vezeték nélküli konstrukcióban megalkotni. A SoundSticks Wireless kategóriájában meglepő termék a szó minden értelmében. 

A Harman/Kardon minden SoundSticks generáció esetén újfajta csomagolást mutatott be, és a SoundSticks Wireless esetén végre hallgattak a vásárlói igényekre: füllel látták el a dobozt, amely megkönnyíti a boltból való elszállítást, és a későbbiek során is praktikus, ha például költözésnél mozgatni kívánjuk a terméket. Az egész doboz oldalra döntésre került, minden oldalra dőlve fekszik benne, így kényelmes a súlyelosztása, és szállítása egy kézi táskára emlékeztet. A doboz megőrizte vonzó fekete színét, és a Harman új, beautiful/sound marketing stratégiájába illeszkedik. 

Az elegáns csomagból kiemelve a terméket azt a szokott módon tudjuk összeállítani: a mélynyomóba kapcsolódik a külső táp, amelyhez kontinentális és brit tápkábel tartozik. A tápot hátrahúzható fejjel ellátott kábel köti össze a mélynyomóval, amelyhez eltérő csatlakozóval kapcsolódik a jobb és bal szatellit. Utóbbi sima RCA kapcsolatot igényel, hiszen csak hangot továbbít, míg a jobb oldalon vannak a hangerő szabályzó gombok, így annak összetettebb csatlakozó igénye van. Ez nem változott a termék korábbi két generációjához képest. 

Fontos paraméter, hogy a SoundSticks Wireless termék csomagjában megtalálható a minijack kábel, így ha analóg hang kimenetre kívánjuk csatlakoztatni, vagy például régebbi iPodunkról hallgatnánk zenét, akkor sem kell másik hangszóróhoz nyúlnunk. Vezetékes kapcsolat eseétn hangzás terén a termék tökéletesen azonos a SoundSticks III termékkel, így aki ismeri ennek a modellnek a hangját, annak klasszikus analóg kapcsolaton keresztül csak a szokásos lenyűgöző hangzást nyújtja majd a termék. 

A vezeték nélküli zenehallgatási élmény terén azonban a Harman/Kardon SoundSticks Wireless olyan többletet nyújt, amelyet semelyik más hangszóró nem. A Harman a vezeték nélküli termékeinél a Bluetooth 4.0 szabványt használja, amelyre a TrueStream™ márkajelzésű technológiát alkotta meg annak érdekében, hogy a Bluetooth hagyományosan dinamikaromboló hatásait kiszűrje. A TrueStream™ lényege, hogy nem tömöríti össze az adatot, így nem roncsolja a vezeték nélkül küldött zenét, hanem az újabb Bluetooth szabvány nagyobb sávszélességét használva igyekszik legalább az analóg minijack kapcsolattal azonos színvonalú zenét küldeni. 

A technológia eleganciájához tartozik, hogy a gagyi párosítási mutatványok, le- és felcsatlakoztatás helyett a SoundSticks Wireless a legelső párosítási igényt követően később mindig mutatja magát a System Preferences / Rendszerbeállítások Sound / Hang paneljén, illetve a hang menüben (felső menüsor hangtölcsérje Alt billentyű nyomva tartása mellett kattintva), ahol ugyanúgy ki tudjuk választani, mintha vezetékes hang kimenet lenne, csak éppen nem kell hozzá vezeték. Amikor használni kívánjuk, csak ki kell választani, illetve ha jelen van, akkor a legutóbb használt hangszóróként automatikusan rá fogja küldeni a rendszer a hangot. 

Amikor egy SoundSticks Wireless kapcsolatban van egy Mac-kel, akkor másik eszköz nem látja, tehát párosítási műveletre addig nem nyílik lehetőség, amíg használatban van, nem is hirdeti magát a Bluetooth eszközök között. A Bluetooth menüben tudjuk leválasztani a kapcsolatot, és megszakítani a hangátvitelt. 

A Harman/Kardon SoundSticks Wireless bámulatos vezeték nélküli hangzást nyújt, és laikus hallgatóként többféle stíluson visszahallgatva sem érzékelhető különbség a vezetékes és a vezeték nélküli kapcsolat között. (A kipróbálás során maximum öt méter távolságból, ugyanazon zenékkel hallgatva teszteltük a terméket.) 

Ahogyan a korábbi verzióknál is, a SoundSticks Wireless esetén is az a javaslatunk, hogy a szatelliten egy megfelelő középértéket állítsunk be, és ezt követően a szoftveres hangerő módosításával szabályozzuk a hangot. Ez a vezeték nélküli termék esetén azért is praktikus, mert tipikusan nem kényelmes mindig odamenni az esetleg távolabb lévő hangszóróhoz annak érdekében, hogy a hangerejét állítsuk.  

Tipp: A jobb oldali szatelliten lévő hangerő szabályzó gombok érintésérzékenyek. A két gombot egyszerre megérintve a hangszóró elnémul. 

A Harman/Kardon SoundSticks Wireless megvásárolható az iJoe.hu-tól. 

Harman/Kardon SoundSticks Wireless

A világ legsikeresebb multimédiás hangszórójának vezeték nélküli változata Bluetooth 4.0 szabványú TrueStream™ technológiával.
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

55 110,24 Ft + áfa

Bruttó 69 990 Ft