DYNAUDIO Music 3 hangszóró

Sokoldalú, ultramodern mobil hangszóró beépített akkumulátorral, AirPlay és Bluetooth képességgel.

Ár: bruttó 210 000 Ft

A dán Dynaudio cég legendás a kézzel készített csúcskategóriás hangtechnikáról, amely bezengi a nappalit és akár a stúdiókat is. A cég mérnökei azonban célul tűzték ki, hogy a szeretett hangzást bárhová magunkkal tudjuk vinni. E célra megalkották az ígéretük szerint a világ legintelligensebb vezeték nélküli hangszóróit, a stílszerűen Music szériának nevezett kiváló sorozatot, amely páratlan hangzásélményt biztosít, két kisebb méretű példánya pedig akár akkumulátorról is képes üzemelni.

A Dynaudio Music sorozat tagjai több szempontból is alkalmazkodóak: így például önműködően felmérik a helyzetüket a falak között (RoomAdapt), a körülvevő zaj erejét (NoiseAdapt), és ehhez igazítják a hangzásukat, hogy mindig a leginkább élvezetes hangot nyújtsák. 

Megjelenésük egyedi és jól felismerhetőek a riválisok között: a Dynaudio drágakőre hajazó formavilágát a Gabriel nevű dán textilcég finom szövet bevonatával enyhítette, amely ellenálló és ízléses, négyféle árnyalatban készül. A világos és sötétszürke mellett sötétkék és sötétvörös árnyalatban is kaphatóak a hangszórók. 

A Music sorozat kapcsán a Dynaudio bizonyos alapelveket követett, és nem butította le a kisebb méretű példányokat sem, hanem az alapvető funkciók egyaránt benne vannak a legkisebb és a legnagyobb modellben is. Ilyen képességek a fentebb említett RoomAdapt és NoiseAdapt nevű képesség, amely révén a környezethez és a háttérzajhoz igazodik a hangzás. 

Továbbá ilyenek a csatlakozási képességek fő csapásirányai is: a Dynaudio Music széria teljes kínálata rendelkezik az Apple által kidolgozott és favorizált, WiFi alapú, nagy sávszélességű AirPlay képességgel, vagyis párosítási küzdelem nélkül a rendszerben lévő bármelyik Mac gépről, iPad vagy iPhone készülékről tudunk WiFi alapon zenét küldeni a Music hangszórókra. 

Sok lejátszó, mint a FiiO nagy felbontású modelljei, a már kifutott, de sok millió példányban a piacon lévő iPod nano támogatja a Bluetooth alapú hang átvitelt. E célra a Dynaudio a Bluetooth 4.0 szabványt kínálja, amely aptX technológiát alkalmaz, vagyis a Qualcomm által kimondottan a hangátvitelre optimalizált továbbítást. 

A DLNA/UPnP technológiák révén pedig a hangszórók támogatják az olyan funkciót, amikor egy lejátszón elindítjuk például a Spotify vagy Tidal lejátszást, és az eszköz maga csatlakozik fel az előfizetésünkre, és hallgathatjuk a zenét róla akár úgy is, hogy nincsen a lejátszó a közelben. Ennek előnye, hogy nem meríti le a készülékünket a zenelejátszás, hanem a hangszóró kommunikál a szolgáltatóval. 

Ami az iJoe.hu AAR személyes kedvence, az az a képesség, hogy az USB kapun keresztül az egység nem csak tölti az iOS eszközeinket, de akár zenét is tud lejátszani róluk anélkül, hogy vezeték nélküli technológiát használnánk. Vagyis USB-n keresztül a Dynaudio Music hangszóró hozzáfér a Music / Zene alkalmazásban lévő tartalmakhoz, és le tudja játszani azokat, így teljesen digitális úton, az eszközt közben töltve tudjuk elérni a lejátszást. 

A hangszórók természetesen fel vannak szerelve minijack csatlakozóval is, így ha régebbi iPod modellről szeretnénk zenélni, annak sincs akadálya. A Music 5 és a Music 7 nevű nagyobb méretű modellek rendelkeznek digitális Toslink bemenettel is. 

Az iJoe.hu AAR kínálatában elsőként bemutatkozó Music 3 nevű modell az ideális középút a hangzás terén, míg beépített akkumulátora és 8 óra játékideje révén mobilitásával is kiemelkedik a sorból. (Nagyobb testvéreibe már nem rakott akkumulátort a gyártó, mivel azok mérete és tömege már nem kényelmesen szállítható, inkább standard elhelyezésük ajánlott.)

A Dynaudio Music 3 hangszóró elegáns megjelenése többek között praktikus méretben nyilvánul meg: 40,5 x 22 x 174 centiméteres térfogata akkora, hogy nem okoz nagy kihívást az elhelyezése akár kisebb helyiségekben sem, 3,7 kilogrammos tömege pedig könnyű hordozást tesz lehetővé, így a teraszon vagy egy kerti összejövetel során sem kell lemondanunk a hangzásélményéről. 

A hangszóró tervezése során a Dynaudio a rá jellemző csúcsminőséget igyekezett megcélozni. Ez azt jelenti, hogy a Music sorozat és a Dynaudio Music 3 hangszóró is kiegyensúlyozott, finom hangzású termék, ahol egyik komponens sincsen zavaró túlsúlyban, sokkal inkább a tiszta és minőségi hangélmény a cél. A termék három hangsugárzót tartalmaz: kettő magassugárzó és egy teljes skálás mélysugárzó biztosítja a hangzást. A Dynaudio Music a nevének megfelelően arról szól, hogy akár több órán át hallgassuk élvezetesen a terméket, és nem arra, hogy egy-két számot végigdöngessünk, majd kikapcsoljuk a terméket. A tökéletes hangzást három darab 40 Wattos digitális erősítő biztosítja, amelyek külön-külön hajtják meg a hangsugárzókat. A magassugárzók 1 hüvelykes (2,54 centiméter) átmérővel rendelkeznek, míg a mélysugárzó 5 hüvelykes (13 centiméter).A hangszóró digitális zenei felbontások széles körét támogatja: 32 kHz-től egészen 96 kHz-ig, vagyis a nagy felbontású zenesugárzást is biztosítja 16 és 24 bit részletességgel is. (Ennek azért is lehet jelentősége, mert a hangszóró mellé egy Tidal előfizetés is jár, a Tidal pedig nagy felbontású zenesugárzást biztosít az előfizetői részére.) 

A Dynaudio Music sorozat élményvilágához hozzátartozik a gyártó által fejlesztett alkalmazás, amely az ígéretek szerint jobban figyeli a zenei ízlésünket, mint egyéb alkalmazások, illetve szabad lejátszás esetén egymáshoz jobban illeszkedő zenéket válogat. Az alkalmazás kezdeti élménye is rendkívül barátságos: gyakorlatilag egy párbeszéd formájában tudjuk beállítani, és lehetőségünk van rögtön elkezdeni a 9 hónapos Tidal próbaverziónkat, amely alatt megismerhetjük a szolgáltatást, majd a végén elő is fizethetünk rá. A beállítás során bizonyos előadókat sorol fel az alkalmazás, és néhányat megjelölve egy zenei profilt alkothatunk, amely alapján a program zenéket ajánl és válogat a számunkra. Ez az intelligens tanulás teszi különlegessé az internetes zenesugárzás élményét, ahol nem csak számok egymásutánja szólal meg, hanem a Dynaudio Music alkalmazás révén egymáshoz illő muzsikák. 

Az alkalmazás maga is segít beállítani a hangszórót a legelején, de természetesen ezt megtehetjük később is. Az alkalmazás maga is segít beállítani a hangszórót a legelején, de természetesen ezt megtehetjük később is. Fontos, hogy a Dynaudio Music alkalmazás a kulcsa annak is, hogy a Music hangszórókat egymással összekapcsoljuk, hogy több helyiségen is átívelő, úgynevezett Multiroom szolgáltatást nyújtsanak. A Multiroom képesség révén összesen hat hangszórót tudunk összekapcsolni, vagyis egészen jelentős területet fedhetünk le Dynaudio hangzással. 

A Dynaudio a drágakő formájú termék esetén nagy hangsúlyt fektetett az ergonómiára is. A hangszóró bekapcsoló gombja bal oldalon az alsó élen van elhelyezve. A tetején finoman illesztett hangerő szabályozó gombok, illetve a forrást választó gomb és a forrást jelölő LED sor található. A párosítás és az AirPlay beállítás során mindig hosszan kell nyomva tartanunk a forrás választó gombot, és így van lehetőségünk a Music hangszórót az eszközeinkhez kapcsolni. 

A Dynaudio Music 3 hátoldalán ízlésesen bújtatva kaptak helyet a csatlakozók: a szabványos tápbemenet mellett az iOS eszközök töltésére és elérésére is szolgáló USB-A kapu, egy újraállítást segítő gomb szoftverhiba esetén (Reset), illetve egy minijack bemenet (AUX). 

DYNAUDIO Music 3 - piros

Sokoldalú, ultramodern mobil hangszóró beépített akkumulátorral, AirPlay és Bluetooth képességgel.
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

165 354,33 Ft + áfa

Bruttó 210 000 Ft

DYNAUDIO Music 3 - sötétkék

Sokoldalú, ultramodern mobil hangszóró beépített akkumulátorral, AirPlay és Bluetooth képességgel.
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

165 354,33 Ft + áfa

Bruttó 210 000 Ft

DYNAUDIO Music 3 - sötétszürke

Sokoldalú, ultramodern mobil hangszóró beépített akkumulátorral, AirPlay és Bluetooth képességgel.
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

165 354,33 Ft + áfa

Bruttó 210 000 Ft

DYNAUDIO Music 3 - halványszürke

Sokoldalú, ultramodern mobil hangszóró beépített akkumulátorral, AirPlay és Bluetooth képességgel.
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

165 354,33 Ft + áfa

Bruttó 210 000 Ft