FiiO M11 Plus LTD veszteségmentes lejátszó (Rozsdamentes acél változat)

A rozsdamentes acél házzal készült változat Magyarországon kizárólag az iJoe.hu szaküzletben kipróbálható és megvásárolható exkluzív zene lejátszó!

Ár: bruttó 399 990 Ft

FiiO M11 Plus LTD

Hosszú kihagyást követően végre megjelent a FiiO új lejátszója, a rendkívüli M11 Plus LTD modell. A tavalyi egészségügyi és katasztrófa helyzet (AKM chip gyárban történt tűzeset) okozta gyártási problémák megoldódni látszódnak. Az első új modell rögtön a felső kategóriából kerül ki és egy limitált kiadású, rozsdamentes acél házból készült rendkívüli lejátszóról van szó. 

A lejátszó lelke a DAC chip, az AK4497EQ (amely a digitális jelet analóggá alakítja) még az AKM gyártó felső kategóriás chipjei közül való. (A FiiO ezt a korábbi, katasztrófa helyzet előtti,  készletezéssel magyarázta, illetve a limitált darabszám így mindenképpen garantált).

Ezt a chipet már megismerhettük a korábbi M11 Pro készüléknél, amelynek így a közvetlen utódjának mondható az M11 Plus. A professzionális, elképesztően alacsony jel/zaj viszonyú, észrevehetetlen torzítású digitális-analóg átalakításról az említett chipből kettő darab gondoskodik , melyek hangzásvilága rendkívül lágy és neutrális. Az említett chip gyártása befejeződött, tehát aki megkedvelte a hangzását egy korábbi készülékben, annak ez az utolsó lehetősége, hogy hozzájusson ismét a chip által nyújtott nagyon kellemes hangzáshoz.

Az M11Plus-nak a DSD512 fogadása mellett a 768 kHz/24 bites hanganyagok feldolgozása sem okoz problémát.

A FiiO M11Plus LTD-t egy FiiO által személyre szabott, Android 10.0 alapú operációs rendszer működteti. Az operációs rendszer nyitott, telepíthetőek rá külső apok is. A zeneszámok tökéletes lejátszásáról az előtelepített FiiO Music app gondoskodik.

Az analóg jel erősítését két THX AAA-78 chip erősíti a kívánt jelszintre. A THX áramkörök előnye, hogy más chipekkel azonos energia fogyasztás mellett is tisztább hangzásra és nagyobb teljesítményre képesek. A FiiO ajánlása szerint az említett THX erősítő egységek élő koncert hangzást biztosítanak, melyeknél a zenekari tagok illetve hangszerek pontos pozíciója meghatározható a hangképben, mindez elképesztő részletességgel párosulva. A saját benyomásunk is hasonló volt, a lejátszó hangja rendkívül lágy és részletes, dinamikája tökéletes. Nem éri el ugyan az M15 lejátszó szintjét, de nagyon közelít hozzá az M11 Plus LTD hangzása.

Az M11Plus LTD egy nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 660 chipet alkalmaz, amely 2,2 GHz-es órajellel működik. A villámgyors processzor azonnal reagál minden kérésünkre.

A teljes előlapot kitöltő, 5.5 inch-es, 18:9-es képarányú, 1440 X 720-as felbontású, keret nélküli érintőkijelző egy CNC megmunkálású, rozsdamentes acél házban kapott helyet, amely tekintélyt parancsoló megjelenést kölcsönöz a készüléknek. A védőfóliával ellátott, 1440 x 720 pixel felbontású, IPS kijelző magas fényereje napfényben is jó láthatóságot biztosít.

A kényelmes kezelhetőségről az érintőképernyő mellett az érintésvezérléssel is működő hangerőszabályzó sáv és a léptető gombok gondoskodnak. A lejátszó jobb oldalán egy maximum 2 TB-os microSD memóriakártya befogadására alkalmas foglalat található. A belső 64 GB memória melletti, további 2 TB tárhely így hónapokra elegendő zenei anyag tárolására alkalmas.

Az M11Plus LTD alján három analóg kimenet van: A 2.5 és 4.4 mm-es kimenetekhez szimmetrikus fejhallgatót csatlakoztathatunk, a 3.5 mm-es kimenetet - a fejhallgató funkció mellett - használhatjuk vonali kimenetként, vagy akár koaxiális SPDIF kimenetként is. Újdonság, hogy a 4,4 mm-es kimenet mostmár nem csak fej- vagy fülhallgatóhoz használható, hanem Line Out kimenetként is a megfelelő kábel használatával hifi erősítőre való szimmetrikus csatlakozás érdekében. Ehhez a bekötéshez egy viszonylag ritka kábelre lesz szükségünk, amely 4,4 mm-es szimmetrikus jack az egyik végén, a kábel másik végén pedig XLR csatlakozásokra van szükség. Így valósul meg a szimmetrikus bekötés és ezáltal a 10 - 15 %-kal garantáltan részletezőbb és dinamikusabb hangzás.

Az USB-C csatlakozón keresztül tölthető az M11Plus LTD. Gyorstöltő segítségével kihasználhatjuk annak előnyeit is, így mindössze 3 óra alatt feltölthető a lejátszó, hogy aztán 11 órán keresztül élvezhessük a tökéletes hangzást.


A töltésen kívül az adatok másolására is használhatjuk az USB-C portot. Számítógépre csatlakoztatva az M11Plus LTD D/A konverterén keresztül is hallgatjuk a zenét, amely a beépített hangkártyánál sokkal tisztább hangzást garantál. 

Vezetéknélküli funkciókban is nagyon erős a FiiO M11Plus LTD:

Dual band WiFi csatlakozása immár nemcsak 2.4 GHz-en működik tökéletesen, hanem 5 GHz-en is.

A kétirányú Bluetooth 5.0 egység SBC, aptX, aptX HD, LDAC és LHDC formátumokban tud hanganyagokat küldeni, valamint SBC és LDAC formátumban fogadni a külső egységek felé/felől.  Az M11Plus LTD így a jelenleg elérhető összes Bluetooth formátumot támogatja. Tiszta, precíz hangzást biztosít torzítás és vezetékek nélkül. 

Ha iPhone-ró, iPad-ről vagy androidos mobil eszközökről, pl. okostelefonról vagy tabletről szeretnénk távirányítani az M11Plus-t, használhatjuk a FiiO Linket! iPhone-ról, iPad-ről, Apple TV-ről és Mac-ről használhatjuk a készülék beépített Airplay funkcióját. A DLNA képes hálózati tárolókról DLNA-n képes fogadni az M11Plus a jelfolyamot. A beállítottól eltérő hangképet az előre tárolt sablonok mellett egyedi hangszínszabályozó (EQ) beállításával érhetjük el.

A FiiO M11 Plus LTD rozsdamentes acél házzal készült lejátszó megvásárolható kizárólag az iJoe.hu AAR kereskedéstől és FiiO referencia üzlettől.

A csomag tartalma:

- FiiO M11Plus veszteségmentes lejátszó

- USB-A - USB-C 3.0 kábel töltéshez, adatátvitelhez, DAC funkcióhoz és USB-Audio kimenethez

- Bőrhatású védőtok

- Kijelző védő fólia (felhelyezve a lejátszóra)

- Koaxiális csatlakozó adapter

- Memóriakártya tartó-nyitó tüske

- Használati útmutató

A gyártó oldala:

https://www.fiio.com/m11plusltd