STM ChargeTree tripla Qi töltő

iPhone gyorstöltő állvány, Apple Watch töltő és AirPods vezeték nélküli töltő egyetlen termékben USB-C kapcsolattal.

Ár: bruttó 21 990 Ft

Az ausztrál STM cég alapvetően Mac tokok terén alkotott maradandót, ám 2020. elején egy remek új terméket mutattak be, amely számos felhasználó számára lehet rendkívül kívánatos: a ChargeTree nevű egység egy olyan vezeték nélküli iPhone töltő állvány, amely képes AirPods fülhallgatót és Apple Watch karórát is tölteni. Ezen paraméterei már önmagában is hasznossá teszik, ám az állvány megjelenés emellett roppant előnyös is. 

Az STM neve szerénytelen rövidítés: smarter than most, azaz okosabb mint a legtöbben. Ehhez az arculathoz remekül illeszkedik a ChargeTree töltő, amely szemben a legtöbb gyártó által kínált fekvő tokokkal felismerte azt a paramétert, hogy az iPhone készüléket jó dolog látni, miközben töltőn van, hiszen hívás érkezésekor így messzebbről is érzékeljük, hogy kinek a neve tűnik fel, esetleg ismeretlen szám telefonál-e. Amikor az iPhone és az Apple Watch is a töltőn van, előfordulhat, hogy nem érzékeljük azonnal, hogy kitől érkezik a hívás, hiszen az e célra rendelkezésre álló két legfontosabb eszközünk töltődik. Épp ezért előnyös, hogy a készülék nem fekszik az asztalon vagy éjjeli szekrényen, hanem finoman megdöntve áll. Ha az iPhone zenél töltés közben, akkor az album borítókat is láthatjuk lejátszás alatt, hívásnál pedig nagy méretű arckép, név felirat vagy ismeretlen hívó esetén a telefonszám megjelenítése segíti a dolgunkat. 

Köszönhetően az Apple Watch töltő iPhone mögötti fenti elhelyezésének és az AirPods töltő talpon való pozicionálásának, az STM ChargeTree rendkívül helytakarékos a fekvő riválisaival szemben, gyakorlatilag a hármas töltő megoldások hely igényének egynegyedét éri el. 

Míg az iPhone készüléket az eszköz gyorsan tölti - szoftveres korlátozás okán 7,5 Wattal, illetve az iOS töltés optimalizálásától függően éjszaka lassan, hogy az akkumulátor kímélve legyen -, az Apple Watch a klasszikus 1 Amperes töltéssel veszi fel az akkumulátor újbóli használatához szükséges tápot, hasonlóan az AirPods és AirPods Pro vezeték nélküli töltőtokjához, amely szintén kíméletesen töltődik. 

Az STM ChargeTree Qi minősítésű, és támogatja a legtöbb tokot is maximum 5 milliméter vastagságig - a tokok használata a töltés hatékonyságát rontja, tehát ilyen esetben lassul a töltődés, nyúlik a töltési idő. Az eszköz az iPhone 8 és újabb készülékeket tudja tölteni, amelyek már támogatják a vezeték nélküli töltést, valamint az ilyen megoldást használó Android készülékeket is, ha ismerőseink valamelyike ilyen terméket helyezne rá. Az Apple Watch összes generációja támogatott az óra számára kialakított fenti töltő teraszon, amely úgy lett megalkotva, hogy bármelyik szíjjal képes legyen együttműködni - a csatos fémszíjakkal is felrakható az óra, hiszen a körívet nem kell megbontani a használathoz. Az AirPods modellek esetén a normál változat vezeték nélküli töltős második generációja, valamint az AirPods Pro támogatott - illetve bármely AirPods 1 vagy AirPods 2, amelyet egy utólag megvásárolt vezeték nélküli töltőtokkal használunk.

Mint a Qi szabványú termékek, az STM ChargeTree is képes érzékelni az idegen tárgyakat, így azok észlelése esetén a töltődés megáll. Vigyázzunk azonban azon autós tartó megoldásokkal, amelyek használatához az iPhone hátára vagy az iPhone tokba fém korongot kell ragasztanunk középre, mivel ezek léte esetén a vezeték nélküli töltés nem áll le, ellenben rendkívüli mértékű forrósodás történhet bármely vezeték nélküli töltő használata esetén. Így célszerű ezt a paramétert mérlegelni a használat előtt. 

Az STM a készülék mellé USB-C USB-A kábelt biztosít 1 méter hosszúságban. Ennek célja, hogy ne kelljen drágább USB-C töltőt vásárolnunk, mivel a gyártó felfogása szerint az alsóbb kategóriás iPad modellekhez kínált 12 Wattos falitöltő tökéletesen kielégíti a csoportos töltési igényt, hiszen csak az iPhone vesz fel nagyobb töltési teljesítményt, míg az Apple Watch és az AirPods lassabban tölt. 

Részletes technikai paraméterek

Méret: 13,21 cm x 11,18 cm x 6,38 cm
Tömeg: 219 gramm
Szín: fehér
Töltés: Qi vezeték nélküli töltés az iPhone és az AirPods esetén, mágneses vezeték nélküli töltés az Apple Watch esetén
A csomagban: STM ChargeTree, 1 méteres USB-C USB-A töltőkábel
Garancia: 24 hónap