Apple Watch Series 7

Még fényesebb mindig aktív Retina kijelző, kék, zöld és piros színek, EKG és véroxigénszint mérés, alvás figyelés, állandó tengerszint feletti magasság mérés.

Indulóár: bruttó 159 990 Ft-tól


Apple Watch Series 7

Néhány évente az Apple Watch készülékekben bekövetkezik egy olyan fejlesztés, amely meghatározó a következő évek óra arculatára, és amely jól észlelhető különbség a megelőző sorozatokkal szemben. Az Apple 2021-ben az Apple Watch Series 7 bemutatásával hajtott végre ilyen újítást, mégpedig a közvetlen elődöknél 20%-kal nagyobb kijelző révén, amely már ránézésre megmutatja, hogy az újabb órával van dolgunk. 

Ezen kívül több fontos újítást mutatott még be a sorozattal az Apple: gyorsabban tölthető az óra, és kevesebb idő alatt áll ismét a rendelkezésünkre; strapabíróságban fejlődött az üveg, így jelentősen javult a karcállóság; továbbá két új szín is megjelent a zöld és a csillagfény révén.

Az Apple Watch évekkel ezelőtt azzal a gondolattal a tervezők előtt került megalkotásra, hogy ez lesz az első olyan Apple termék, amely tényleg mindig a felhasználó közelében áll, élete szerves része lesz - ezért nevezte az Apple a legszemélyesebb termékének. Ennek köszönhetően épült fel a funkciók széles köre, amelyet a hardveres és szoftveres képességek célirányos fejlesztése évről évre egészít ki újabb tudással, egészségfigyelő, aktivitásra inspiráló lehetőségekkel, értesítési megoldásokkal, vagy akár távvezérlési, zenehallgatási, telefont helyettesítő beszélgetési funkciókkal. 

A termék ma már akár életet is tud menteni: a pulzus és véroxigénszint figyelése mellett EKG-t is képes készíteni, illetve esésnél riasztani tudja a segítséget nyújtó szerveket, ezáltal számos esetben óvta meg felhasználója életét az Apple Watch.


Az Apple Watch Series 7 hardveres újdonságai

Nagyobb kijelző a méret minimális változásával. Az Apple Watch Series 7 új Retina kijelzőjének felülete közel 20%-kal nagyobb a Series 4-5-6‑hoz képest. 

Fényesebb az inaktív kijelző is. A mindig bekapcsolt Retina kijelző zárt térben 70%-kal fényesebb leengedett állapotban, mint korábban. Ezáltal a kar felemelése nélkül történő odapillantásra is jobban látható a kép.

Strapabíróbb üveg. Az Apple Watch Series 7 a valaha volt leginkább ellenálló, repedésálló és karcálló üveggel rendelkezik. IP6X porállóságő és WR50 vízállóságú termék. Az Apple Watch legvastagabb részén az üveg 50%-kal vastagabb, és ez a robusztusság a tartósság kulcsa.

Gyorstöltés. Az Apple immáron gyárilag USB-C mágneses töltőkábelt biztosít az órákhoz, így az akár 20 Wattos vagy nagyobb teljesítményű, külön megvásárolható töltőről az Apple Watch 33%-kal gyorsabban tölthető fel, mint az összehasonlításként használt, korábban a termék mellé csomagolt 5 Wattos USB-A töltővel és kábellel.

Az óra kiemelkedő képességei

Az akadásmentes használatot a nagy teljesítményű, Apple által tervezett S6 processzor biztosítja, amely 64-bites kétmagos CPU, beépített GPU-val kiegészítve, amely a dinamikus grafikus megjelenés kulcsa - az Apple Watch számlapjai között vannak különféle mozgó konstrukciók, vagy a portré módban készített fényképeket alkalmazó megoldások, amelyek igen látványosak, ám ennek ellenére a jól optimalizált működés jóvoltából nem merítik le az akkumulátort indokolatlanul gyorsan. Többek között ezen okból vette át az Apple a saját, integrált grafikus processzorainak fejlesztését. 

A gyors processzor több egészség funkciónak is a hátterében áll: a gyorsulásmérő és a giroszkóp képes arra, hogy kétszer precízebben érzékelje az irányt, 32 G-erőt figyel, és nyolcszor gyakrabban elemzi a mozdulatokat. Ennek köszönhető például, hogy az Apple Watch Series 7 érzékeli, ha viselője a földre zuhan, és ha tartósabb ideig mozdulatlan marad, az óra önműködően képes életmentő segítséget hívni. Ez bekövetkezhet rosszullét miatt, vagy éppen a téli jeges úton, de egy nyári erdei kerékpáros kalandnál is. A watchOS új verziói immáron az edzés és sportolás közben bekövetkezett eséseknél is képesek intézkedni és segítséget hívni. Ha az Apple Watch azt érzékeli, hogy viselője elesett, és bizonyos ideig - például egy percig - nem mozdul meg, akkor vészhívást tud kezdeményezni. Ez a képesség akár életmentő is lehet. Az Apple Watch emellett üzenetet is tud küldeni a megjelölt vészhelyzeti kontaktok számára. (Vészhelyzeti kapcsolatainkat az iPhone-on, a Health / Egészség alkalmazásban tudjuk beállítani, ha létrehozunk egy Medical ID / Egészségügyi azonosító profilt a telefonon.) 

Az Apple Watch talán leglátványosabb újdonsága, amely az illetékes egészségügyi hivatalok ellenőrzésével és jóváhagyásával valósult meg, a Digital Crown / Digitális korona azon képessége, hogy ujjunk ráhelyezésével az óra képes EKG-t készíteni. Az Apple Watch által létrehozott EKG az egyelvezetéses elektrokardiogramhoz hasonló megoldás, az eredményt pedig azonnal láthatjuk az iPhone Health / Egészség alkalmazásában, és akár PDF-ben tovább is tudjuk küldeni kezelőorvosunk számára.

Az óra továbbá nap közben folyamatosan figyeli a pulzusunkat, és jelez, ha túl sokáig alacsony vagy éppen magas a pulzusszámunk. Az Apple Watch korábbi generációi számos életet mentettek már meg annak köszönhetően, hogy jeleztek, ha probléma van a szívverés kapcsán, például tartósan magas marad a pulzusunk, miközben egyébként nem mozgunk. Az óra olyan alkalmakkor is kijelzi a pulzust, mint aktív sportolás, így ha azt látjuk, hogy nagyon magas a szívverésünk értéke, akkor tarthatunk kis szünetet is.

Az Apple Watch Series 7 hátlapja fekete színű kerámiából és korundból (mesterséges zafírból) áll, amely révén a fémmel ellentétben nem szigetel, hanem átengedi a rádióhullámokat, így jobb a vezeték nélküli vétel, illetve a népszerű GSM-képes változatok számára a térerő. 

Az Apple Watch alumínium változata 7000 sorozatú eloxált alumíniumból készül, amely 60%-kal erősebb, mint a piacon lévő klasszikus alumíniumok. A precíziós szerszámokkal formált és polírozott alumínium házakat mikroszkopikus cirkónium gyöngyökkel kezelik, hogy kellemes, szaténos érintést kölcsönözzenek. Az alap változat éjfekete, csillagfény, zöld, kék és PRODUCT(RED) karitatív piros színekben elérhető - mindegyik modell alumínium alapú, eloxált színezéssel. 

A különlegesen igényes acél változatról egy külön oldalon olvashat részletesebben…

Az Apple Watch megjelenése mellett annak felhasználói felülete nyújtja a következő különleges élményt. Az üzembe helyezés meglepően egyszerű - erről egy külön cikkünk számol be

Az Apple úgy alkotta meg a watchOS rendszerét, hogy az amellett, hogy önálló, remek kiegészítője legyen az iOS rendszernek is. Az Apple Watch működése úgy teljes, ha közben az iPhone modellel is együttműködik: jópár alkalmazás az iPhone képességeit veszi igénybe, például rajta keresztül kér le információkat az internetről, vagy az iPhone méréseit, adatait jeleníti meg. 

Vannak vezérlő alkalmazások, amelyek az iPhone Bluetooth 5.0 képességeire építve teszik lehetővé a karról történő irányítást. És vannak persze olyan alkalmazások, amelyek az iOS-től teljesen függetlenül, az óra hardveres képességeit aknázzák ki.

Ez utóbbi körbe tartozik például a Activity / Tevékenység alkalmazás, amely segítségével újszerű módon tarthatjuk számon a testmozgásunkat, és folyamatosan edzében tarthatjuk magunkat, odafigyelhetünk arra, hogy napi szinten kellő testmozgás érje a szervezetünket, ezáltal egészségesebben élhessünk. Ennek célirányos kiegészítése a Workout / Edzés alkalmazás, amelyben dedikált sportolási típusok közül válogatva tudjuk garantálni az Apple Watch pontosabb mérését. Az óra képes arra, hogy a szívverésünket figyelve elemezze a különböző mozgások kalória értékeit, illetve az Apple Watch Series 7 mindig aktív magasságmérővel is rendelkezik annak érdekében, hogy a mozgás során a magasságot is precízen tudja figyelni. A síelők és hódeszkások számára ez különösen előnyös, hiszen a korábbiaknál sokkal pontosabban mérhető az elégetett kalóriák száma. Sőt, a watchOS jelen változata már olyan műfajt is támogat, mint a jóga vagy a tánc. 

A mozgást különféle kihívások, illetve megosztási funkciók ösztönzik, így barátainkkal, kollégáinkkal összemérhetjük a teljesítményünket. Az Apple Watch Series 7 és a watchOS 8 képes arra, hogy önműködően érzékeljen bizonyos típusú edzéseket, vagyis a legkényelmetlenebb feladat, az edzés program elindítása több esetben magától lezajlik, például futás vagy gyaloglás esetén. Ez precízebb méréseket tesz lehetővé a mozgásaink során.

Az Apple Watch beállítása során egyébként az iOS alatt futó alkalmazás felkínálja, hogy szinkronban tartsa az órán lévő alkalmazásokat az iOS eszközeink alkalmazásaival. Vagyis ha egy iOS alkalmazásnak van watchOS változata, akkor automatikusan települ az órára. 

Az Apple Watch működésének alapja az érintőkijelző, amely ráadásul Force Touch képességgel is rendelkezik, vagyis képes különbséget tenni a különböző tapintások ereje között. Az oldalán egy klasszikus gomb mellett található a fő analóg kiegészítője: a digitális korona. Ez a benyomható és tekerhető gomb tartogat minden olyan funkciót, amely teljessé teszi a használat tökéletes élményét. 

Különleges megoldás, de több és több Apple eszközben jelenik meg a Taptic Engine nevű kiegészítő, amely finom rezgéseket képes kelteni a Force Touch kijelző használatakor, illetve a Digital Crown / Digitális korona használatakor is. Az Apple Watch ezt használja az értesítések beérkezésekor, de például hívásnál vagy ébresztésnél is ezzel jelez. Az Apple nagyon komolyan ügyelt arra, hogy az Apple Watch ne adjon ki kellemetlen hangokat, ezért igen finomakat csipog, amennyiben a hívásokat rajta keresztül fogadjuk, csengőhangja visszafogott, de jól azonosítható és rezgéssel párosul. 

Az Apple Watch hazai környezetben való használata során előnyös vonása, hogy az iPhone révén képes beszédfelismerésre, így rajta keresztül válaszolhatunk diktálás formájában egy üzenetre, illetve a jópár előre definiált válaszból is válogathatunk egy-két bökéssel. Amennyiben a beszédfelismerés nem sikeres, a hangot lehetőség van fájlként elküldeni.

Akciós Apple Watch Series 7 órák készletről

Az akciós árak kizárólag a készlet erejéig érvényesek.