Apple Watch Series 4

Az Apple valaha gyártott legszemélyesebb terméke forradalmi újdonságokkal és nagyobb kijelzőkkel.

Indulóár: bruttó 147 990 Ft-tól


A valaha volt legszemélyesebb terméket alkotta meg az Apple a felhasználók számára egy karórával, amely egyben a legpraktikusabb értesítési eszköz, kifinomult aktivitásmérő, térkép, árfolyamfigyelő, távvezérlő és akár beszélgetésre használatos készülék a karunkon. Sőt, az Apple Watch Series 4 immáron olyan életműködés-figyelő képességekkel is kiegészül, amelyek révén akár az életünket is megmentheti a praktikus és elegáns karóra. Az Apple kitartó és alapos fejlesztéssel olyan szívműködés figyelő képességeket épített az órába, amely figyelmeztet, ha problémát érzékel, így segít megelőzni a komolyabb bajokat, vagy segítséget hív, ha baj van. 

Az Apple Watch termék alapja a watchOS, amely az iOS rendszerekkel, de legfőképp az iPhone készülékekkel működik tökéletesen együtt, azokat egészíti ki remek funkciókkal, illetve teszi elérhetővé a tudás egy részét a karunkon. 

Az óra több éves pályafutása alatt az Apple elsősorban a szíjakat és a külső burkolatot módosította, az Apple Watch Series 4 azonban elsőként design változást is hozott: a méret változtatása nélkül az Apple csökkentette a keretek méretét, és ezzel növelte a kijelző hasznos felületét, így mind a kisebb, mind a nagyobb óra esetén 2 milliméterrel növekedett az átló. Ez a 38 mm-esből 40 mm-essé vált kisebb modell esetén 35% növekedést jelent, míg a 42 mm-esből 44 mm-esre fejlődő nagyobb példánynál 32% bővülés, ennyivel több hasznos információ fér ki a kijelzőre a fekete keret helyett. Az Apple arra is figyelt, hogy a lekerekített négyzet alakzathoz igazodva a kijelző is lekerekített négyzet legyen, tehát ne egy szögletes formát erőltessenek a kerekített óratestbe, hanem harmóniában legyenek a komponensek. 

A nagyobb kijelzőt az Apple saját alkalmazásaiban rögtön ki is aknázta: a Maps / Térképek, a Safari és a Calendar / Naptár egyaránt hasznát veszi a nagyobb felületnek, ahogyan a Messages / Üzenetek és a Mail felületén is könnyebben olvashatjuk el a tartalmat.

A watchOS 5-ös verziójában az Apple bemutatott nyolc új számlapot, amely nem csak a nagyobb kijelzőt, hanem az óra bámulatos tudását is igyekszik kiaknázni azáltal, hogy több és több hasznos adatot mutat meg. 

Szintén az új óra változatban jelent meg a walkie talkie funkció, amely révén az 50%-kal hangosabb hangszóró használatával a karunkon lévő óra segítségével beszélgethetünk Apple Watch tulajdonos barátainkkal a közelben. Az Apple máshová helyezte a mikrofont, ezzel csökkentve a telefonbeszélgetések közben előforduló visszhang jelenségét. 

Az akadásmentes használatot a nagy teljesítményű, elődjénél kétszer gyorsabb, Apple által tervezett S4 processzor biztosítja, amely 64-bites kétmagos CPU, beépített GPU-val kiegészítve, amely a dinamikus grafikus megjelenés kulcsa - az Apple Watch számlapjai között vannak különféle mozgó konstrukciók, amelyek igen látványosak, ám ennek ellenére a jól optimalizált működés jóvoltából nem merítik le az akkumulátort indokolatlanul gyorsan. Többek között ezen okból vette át az Apple a saját, integrált grafikus processzorainak fejlesztését. 

A gyors processzor több egészség funkciónak is a hátterében áll: a gyorsulásmérő és a giroszkóp képes arra, hogy kétszer precízebben érzékelje az irányt, 32 G-erőt figyel, és nyolcszor gyakrabban elemzi a mozdulatokat. Ennek köszönhető például, hogy az Apple Watch Series 4 érzékeli, ha viselője a földre zuhan, és ha tartósabb ideig mozdulatlan marad, az óra önműködően képes életmentő segítséget hívni. Ez bekövetkezhet rosszullét miatt, vagy éppen a téli jeges úton, de egy nyári erdei kerékpáros kalandnál is. Ha az Apple Watch azt érzékeli, hogy viselője elesett, és bizonyos ideig - például egy percig - nem mozdul meg, akkor vészhívást tud kezdeményezni. Ez a képesség akár életmentő is lehet. Az Apple Watch emellett üzenetet is tud küldeni a megjelölt vészhelyzeti kontaktok számára. (Vészhelyzeti kapcsolatainkat az iPhone-on, a Health / Egészség alkalmazásban tudjuk beállítani, ha létrehozunk egy Medical ID / Egészségügyi azonosító profilt a telefonon.) 

Az Apple Watch Series 4 talán leglátványosabb és sokak által felfedezett újdonsága, amely az amerikai egészségügyi hivatalok ellenőrzésével és jóváhagyásával valósult meg, a Digital Crown / Digitális korona azon képessége, hogy ujjunk ráhelyezésével az óra képes EKG-t készíteni. Ez a funkció egyelőre az európai egészségügyi hatóságok által nem került elfogadásra, így bevezetése, használhatósága egyelőre bizonytalan és kérdéses. Nem áll rendelkezésre dátum, hogy ez a képesség mikortól lesz használható. A jelenleg megvásárolható órákkal nem lehet EKG-t készíteni, így erre a kifejezett célra nem javasoljuk az óra megvásárlását e pillanatban! Amire azonban már most is képes: Nap közben folyamatosan figyeli a pulzusunkat, és jelez, ha túl sokáig alacsony vagy éppen magas a pulzusszámunk. Az Apple Watch korábbi generációi számos életet mentettek már meg annak köszönhetően, hogy jeleztek, ha probléma van a szívverés kapcsán.

Az Apple Watch Series 4 hátlapja fekete színű kerámiából és korundból (mesterséges zafírból) áll, amely révén a fémmel ellentétben nem szigetel, hanem átengedi a rádióhullámokat, így jobb a vezeték nélküli vétel - illetve a Magyarországon még nem kapható, de a nyugati világban népszerű GSM-képes változatok számára a térerő. 

Az Apple Watch Magyarországon kétféle, GPS képességgel rendelkező modell formájában vásárolható meg: a külön jelölés nélküli Apple Watch alumíniumházas, a kimondottan sportolási igényekre szánt Apple Watch Nike+ különleges szíjakkal és óra témával emelkedik ki a sorból.

Az Apple Watch alumínium változata 7000 sorozatú eloxált alumíniumból készül, amely 60%-kal erősebb, mint a piacon lévő klasszikus alumíniumok. A precíziós szerszámokkal formált és polírozott alumínium házakat mikroszkopikus cirkónium gyöngyökkel kezelik, hogy kellemes, szaténos érintést kölcsönözzenek. Az alap változat az iPhone modellekre emlékeztető módon ezüstszürke és asztroszürke, illetve arany színekben elérhető - mindegyik modell alumínium alapú, eloxált színezéssel.

Az Apple Watch megjelenése mellett annak felhasználói felülete nyújtja a következő különleges élményt. Az üzembe helyezés meglepően egyszerű - erről egy külön cikkünk számol be. Az Apple úgy alkotta meg a watchOS rendszerét, hogy az amellett, hogy önálló, remek kiegészítője legyen az iOS rendszernek is. Az Apple Watch működése úgy teljes, ha közben az iPhone modellel is együttműködik: jópár alkalmazás az iPhone képességeit veszi igénybe, például rajta keresztül kér le információkat az internetről, vagy az iPhone méréseit, adatait jeleníti meg. Vannak vezérlő alkalmazások, amelyek az iPhone Bluetooth 5.0 képességeire építve teszik lehetővé a karról történő irányítást. És vannak persze olyan alkalmazások, amelyek az iOS-től teljesen függetlenül, az óra hardveres képességeit aknázzák ki.

Ez utóbbi körbe tartozik például az Activity alkalmazás, amely segítségével újszerű módon tarthatjuk számon a testmozgásunkat, és folyamatosan edzében tarthatjuk magunkat, odafigyelhetünk arra, hogy napi szinten kellő testmozgás érje a szervezetünket, ezáltal egészségesebben élhessünk. Ennek célirányos kiegészítése a Workout / Edzés alkalmazás, amelyben dedikált sportolási típusok közül válogatva tudjuk garantálni az Apple Watch pontosabb mérését. Az óra képes arra, hogy a szívverésünket figyelve elemezze a különböző mozgások kalória értékeit, illetve az Apple Watch Series 4 légnyomásmérővel is rendelkezik annak érdekében, hogy a mozgás során a magasságot is precízen tudja figyelni. A síelők és hódeszkások számára ez különösen előnyös, hiszen a korábbiaknál sokkal pontosabban mérhető az elégetett kalóriák száma. Sőt, a watchOS 5 már olyan műfajt is támogat, mint a jóga. 

A mozgást különféle kihívások, illetve megosztási funkciók ösztönzik, így barátainkkal, kollégáinkkal összemérhetjük a teljesítményünket. Az Apple Watch Series 4 és a watchOS 5 képes arra, hogy önműködően érzékelje az edzéseket, vagyis a legkényelmetlenebb feladat, az edzés program elindítása magától lezajlik, így nincsen olyan, hogy elfelejtenénk elindítani. Ez precízebb méréseket tesz lehetővé a mozgásaink során. Az új óra azonban annyira kifinomultan érzékeli a mozgásokat, hogy már nem szükséges az alkalmazás indítás az edzés előtt. 

Az Apple Watch beállítása során egyébként az iOS alatt futó alkalmazás felkínálja, hogy szinkronban tartsa az órán lévő alkalmazásokat az iOS eszközeink alkalmazásaival. Vagyis ha egy iOS alkalmazásnak van watchOS változata, akkor automatikusan települ az órára. 

Az Apple Watch működésének alapja az érintőkijelző, amely ráadásul Force Touch képességgel is rendelkezik, vagyis képes különbséget tenni a különböző tapintások ereje között. Az oldalán egy klasszikus gomb mellett található a fő analóg kiegészítője: a digitális korona. Ez a benyomható és tekerhető gomb tartogat minden olyan funkciót, amely teljessé teszi a használat tökéletes élményét. 

Különleges megoldás, de több és több Apple eszközben jelenik meg a Taptic Engine nevű kiegészítő, amely finom rezgéseket képes kelteni a Force Touch kijelző használatakor. Az Apple Watch ezt használja az értesítések beérkezésekor, de például hívásnál vagy ébresztésnél is ezzel jelez. Az Apple nagyon komolyan ügyelt arra, hogy az Apple Watch ne adjon ki kellemetlen hangokat, ezért igen finomakat csipog, amennyiben a hívásokat rajta keresztül fogadjuk, csengőhangja visszafogott, de jól azonosítható és rezgéssel párosul. 

Az Apple Watch hazai környezetben való használata során előnyös vonása, hogy az iPhone révén képes beszédfelismerésre, így rajta keresztül válaszolhatunk diktálás formájában egy üzenetre, illetve a jópár előre definiált válaszból is válogathatunk egy-két bökéssel. Amennyiben a beszédfelismerés nem sikeres, a hangot lehetőség van fájlként elküldeni. 

Az Apple Watch működése oly természetesen kapcsolódik be a mindennapjainkba, olyannyira megszokjuk az élményt, hogy kezünket felemelve bekapcsol a kijelzője, hogy a tételmondatnak megfelelően viselésével életvitelünk elengedhetetlen kényelmi elemévé válik. 

Apple Watch Series 4 GPS, 44mm arany rózsakvarc sportszíjjal Akció

Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

119 677,17 Ft + áfa

Bruttó 157 990 Ft

Bruttó 151 990 Ft

Gyönyörű milánói lánc szíjak

Másféle szíjjal szeretné megvásárolni az órát? A vásárláskor bármely eltérő szíjat választhat! 

Az Apple Watch modellek esetén az Apple gyárilag limitált típusú szíj választékkal csomagolja a terméket, ami érthető, hiszen elképesztően sokféle szíj van, nem lenne ésszerű mindegyikkel önállóan csomagolni a terméket. 

Az iJoe.hu AAR ügyfelei számára azonban rendelkezésre áll az a lehetőség, hogyha a vásárláskor már eleve másféle szíjjal szeretnék megvásárolni az órát, akkor a csomagban lévő érintetlen szíjat beszámítjuk, és az új szíjat kedvezőbb áron van lehetőség megvásárolni, így nem kell az órával együtt egy olyan szíjat is hazavinni, amelyet amúgy sem használnánk. 

Az óra mellé csomagolt bármilyen szíjat bruttó 12.000 Ft-os áron számítjuk be, vagyis bármely másik szíj ennyivel olcsóbban érhető el, így a külön kereskedelmi kiszerelésű szilikon és szőtt szíjak 5990 Ft-os felárral érhetőek el csupán, nem kell 17.990 Ft-ért külön megvásárolni őket. Hasonló módon például egy milánói lánc szíj 54.990 Ft helyett 42.990 Ft-ért vihető így el a gyári óraszíj helyett. 

A gyári szíj beszámítási kedvezménye révén bárki jóval kedvezőbb áron választhat a stílusához, egyéniségéhez legjobban illeszkedő szíjat az órájához.

Apple Watch szíj kínálatunk…