Apple Remote - infravörös távvezérlő

Az Apple korábbi termékeihez kínált univerzális infravörös távvezérlő.

Ár: bruttó 7 990 Ft


Az Apple Remote távvezérlő egy infravörös adóval rendelkező megoldás a Mac mini számítógépekhez, az Apple TV szórakoztató központokhoz, illetve az iPod univerzális dokkon keresztül az iPod készülékek vezérlésére. A kicsiny távvezérlő - amely 2009-ben elegáns új alumínium arculatot öltött - mindössze hét gombot tartalmaz, ám ezek segítségével képes egy sor funkció elérésére. 

Apple Remote és a korabeli iPodok 

Az Apple Remote szériatartozéka a 30-tűs dokk konnektorral szerelt iPod univerzális dokk terméknek. Minden csomag tartalmazza, így külön nem kell megvásárolni. A segítségével lehetőség van alapvető iPod vezérlésre a dokkba helyezett iPod készülékek esetén, illetve az iPhone-okon a lejátszás indítására és leállítására. Az univerzális dokkba helyezett iPodokon a lejátszás indítása és leállítása, valamint dalok léptetése lehetéséges. Mivel az univerzális dokk egy vonal szintű hangkimenettel rendelkezik, a hangerő állandó, az a dokkon keresztül nem befolyásolható. A menü gomb nem használható az iPod lejátszók esetén. (Az iPhone vezérlésére hivatalosan az Apple Remote nem alkalmas.) 

Az univerzális dokk kiválóan alkalmas arra, hogy egy jó minőségű, ám az iPod dokkoló hangszóróknál lényegesen kedvezőbb árú hangszórószettet, például a Harman/Kardon SoundSticks megoldást csatlakoztassuk az iPodhoz, miközben rendelkezünk a távvezérlés képességével is. 

Apple Remote és a Mac mini számítógépek 

Az Apple kicsiny távvezérlője kézre esik, gombjai kényelmes kialakításúak, jól használható. Az Apple Remote alkalmas arra, hogy a közelében lévő Mac mini számítógép média lejátszását vezérelje - dalokat léptessen, állítson meg, hangerőt szabályozzon. 

Mac mini számítógéppel használva az iTunes, a QuickTime Player és a DVD Player mellett több elterjedt médialejátszó vezérlése is szabályozható vele. Alapvetően azokat a szoftvereket vezérli, amelyik aktív. 

Az Apple Remote cserélhető elemes eszköz, CR 2032 típusú gombelemet tartalmaz, amely a távvezérlő hátán lévő kerek tárolóban foglal helyet, és lemerülés esetén a fedlap elforgatásával cserélhető. (A fedlap nyitott és zárt állapotát üres és teli kör jelzi.) Az elem élettartama az Apple ígérete szerint több év. Csere esetén ügyeljünk arra, hogy az elhasznált elemet lehetőség szerint gyűjtőhelyre juttassuk vissza, és ne a szemétbe dobjuk! 

Természetesen a fejlesztők nem hagyták annyiban az Apple Remote lehetőségeinek kiaknázását, és megannyi új opciót alkottak meg hozzá.

Ajánlatok az Apple Remote lehetőségeinek kitágítására: 

Mira - további beállítási opciók, egyéni konfigurálási lehetőségek más programokkal való használatra
Remote Buddy - további beállítási opciók, egyéni konfigurálási lehetőségek más programokkal való használatra
NeoRemote - vezérlő a NeoOffice csomaggal készült prezentációkhoz

Infravörös érzékelő megoldás beépített infra nélküli Mac gépekhez: 
http://twistedmelon.com/mira/hardware.html

Párosítás Mac-hez 

Mivel infravörös jeladó eszközről van szó, nincsen egyedi frekvencia, amely alapján az infra adatcsomag csak egy géphez érkezne meg. Azaz, ha az Apple Remote-ot használjuk, akkor minden olyan Mac érzékelni fogja a jelzését, amelyen van infravörös vevő egység. Ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor az egyik lehetőség a System Preferences / Rendszerbeállítások > Security & Privacy / Biztonság és adatvédelem panel General / Általános felületén a Disable remote control infrared receiver / Távvezérlő infravörös érzékelő kikapcsolása opció kipipálása. Ilyenkor a gép nem érzékeli egyetlen távvezérlő jelét sem. Ennél praktikusabb megoldás a párosítás. 

A távvezérlő párosítható a számítógéphez, mégpedig úgy, hogy a menü és tovább léptetés gombot nyomva kell tartani a Mac közelében addig, amíg a távvezérlő ikon meg nem jelenik a képernyőn (tipikusan 5 másodperc). Ha a párosítás megtörtént, akkor csak az az egy Apple Remote tudja majd vezérelni azt a Mac-et, másik nem. 

Ha törölni kívánjuk a párosítást, azt a System Preferences / Rendszerbeállítások > Security & Privacy / Biztonság és adatvédelem panel alatt az Unpair gomba kattintva tehetjük. 

Apple Remote - Az Apple TV kiegészítője

Az Apple Remote termék alapvető kiegészítője volt az Apple TV készülékek első három generációjának. A készülék méretét és a doboz nagyságát egyaránt az Apple Remote hossza határozta meg - a dobozon jellegzetes kis lyukacsok voltak annak érdekében, hogy az Apple Remote még pont beférjen. Az Apple Remote beszerezhető minden olyan Apple TV mellé, amely gyárilag ilyen távvezérlővel érkezett, és esetleg elhagytuk az eredeti vezérlőt, vagy az meghibásodott. 

Az Apple részéről továbbá kedves gesztus, hogy az Apple TV aktuális, negyediktől kezdődő generációi szintén támogatják az Apple Remote infravörös jeladását, és a segítségükkel szinte teljes értékűen tudjuk kezelni az Apple TV felületét, a tvOS rendszert. Ezekhez az új Apple TV modellekhez az Apple már a sokkal modernebb, érintésérzékeny üveg felületű, Siri képességgel is kiegészülő Apple TV Remote egységet szállítja, amely sokféle hasznos kiegészítő funkcióval is rendelkezik. 

Apple Remote infravörös távvezérlő Kifutó

Az Apple régebbi termékeihez kínált, alumínium alapanyagú, infravörös technológiával működő távvezérlője.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

6 291,34 Ft + áfa

Bruttó 7 990 Ft