Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek

Az Apple számára a számítógép és az ember közötti kapcsolat a kezdetektől fogva nagyon fontos: az első egér megalkotása is azt célozta, hogy a rideg karakteres felületek helyett létrehozott grafikus felhasználói felületen kényelmesen és otthonosan tudjunk dolgozni, alkotni, szórakozni. Az egér a kezünk mozgását utánozza a digitális világban, az emberi kéz azonban sokkal több és aprólékosabb mozdulatra képes, mint a mozgás és nyomás (kattintás), így az Apple mérnökeit igen korán foglalkoztatni kezdte, mint lehetne létrehozni egy olyan felületet, amely az ujjat, esetleg az ujjakat követi, és azok mozdulatait digitalizálja.A mobil számítógépek világában az ujjkövetők megjelenése a ’90-es években bontakozott ki, és különösebb forradalom nélkül értük el a kétezres évek első évtizedének végét. Az iPhone piacra kerülésével azonban megismertettük, hogy milyen fejlődést lát az Apple az ujjkövető számára: a rendkívül nagy felbontású, elképesztően precíz ujjkövető technológia, amely az iPhone készülékben megjelent, hamar átkerült a Mac gépekbe, és 2010-ben megjelent a Magic Trackpad nevű Bluetooth kapcsolatú külső ujjkövető, amely az asztali gépeken is elérhetővé tette az addig csak a MacBook Pro és MacBook Air termékvonalon elérhető képességeket.Az újdonságok bemutatása azonban nem hagyta elkényelmesedni a fejlesztőket az Apple-nél. 2015-ben újszerű megoldás jelent meg a MacBook számítógépen: a Force Touch nevű technológia lényege, hogy nem csak a nyomást, bökést és húzást érzékeli, hanem a nyomás erejét is, ráadásul a felhasználónak rezgés formájában visszajelzést is ad az egyes műveletek esetén. Előbb a MacBook és a MacBook Pro 13”, majd a MacBook Pro 15” esetén is megjelent ez a képesség, míg végül egy teljesen újraalkotott külső ujjkövető, a Magic Trackpad 2 is megjelent a piacon.

A Magic Trackpad 2 minden téren a technika aktuális állását tükrözi, vagyis elmondható, hogy az Apple az összes befejezett fejlesztését integrálta a termékbe. A Bluetooth 4.0 szabványt alkalmazza az energiatakarékosság érdekében, így kíméletes a beépített lítiumionos akkumulátorhoz. Többé nincsen szükség tehát elemcserére, a ceruzaelemek világát eltárolhatjuk emlékeink között.

Az Apple által kifejlesztett és az iOS eszközök és az iPod modellek körében is alkalmazott Lightning kapcsolat révén nem csak a töltés hajtható végre praktikusan és bárhol, de a párosítás is egy pillanat alatt végbemegy. Nem szükséges többé a System Preferences / Rendszerbeállítások Bluetooth panelén megvárni, amíg az ujjkövető megjelenik: a Magic Trackpad 2 a Mac-hez USB-n csatlakoztatva azonnal párosodik a géphez, és a kábeles kapcsolatot leválasztva jelzi is a kapcsolatot, paramétereit pedig a System Preferences / Rendszerbeállítások program Trackpad felületén konfigurálhatjuk.A Lightning kapcsolat azért nagyon praktikus, mert szinte mindenhol akad ilyen kábel - ha véletlenül idegen irodában használnánk a Magic Trackpad 2 készüléket, és az pont merülőben van, szinte biztos, hogy valakinél akad iPhone adatkábel kéznél.

Ráadásul az eszköz lapos hátoldalát kihasználva az Apple a Lightning konnektort a készülék hátoldalára helyezte, így tölthető a használatnak megfelelő állapotban, nem kell megfordítanunk. Ennek köszönhetően kábelen csatlakoztatva is tökéletesen használható marad, nem szakad meg a munkánk akkor sem, amikor éppen töltjük.Az iMac felhasználók számára egyébként praktikus kiegészítő lehet a gép talpán elhelyezhető Mobee Magic Hub, amely révén a gép kikapcsolt állapotában, például éjjel is módunkban áll feltölteni az eszközeinket.

A Magic Trackpad 2 elődjénél 29%-kal nagyobb felületet kínál, és több rétegű érzékelői révén bárhol kattintható. A többujjas kézmozdulatok (Multi-Touch) érzékelésének képessége mellett az érintés erősségét, a lenyomás mélységét is érzékeli (Force Touch), amely több alkalmazásban extra funkciókat biztosít. Alapanyagaiban elődjéhez hasonló: alumínium alapra üveg érzékelő réteg van építve. Ez biztosítja, hogy a termék évek alatt sem kopik el.A termék fel van készítve arra az esetre is, ha magunkkal szeretnénk hordani - például munkahelyre vagy utazás során. Hátoldalán lévő kikapcsoló gombja révén deaktiválható, hogy alkalmas legyen a szállításra. Tömege mindössze 231 gramm. Területe 16 x 11,49 centiméter, vastagsága pedig 49 mm és 109 mm között alakul.

A Magic Trackpad 2 minden olyan Mac géppel kompatibilis, amely Bluetooth 4.0 szabványú, és fut rajta a macOS 10.11 vagy újabb operációs rendszer verzió. (A Mac gépeknél nagyjából 2012-től vált standarddá a Bluetooth 4.0 szabvány használata. Ennél régebbi gépek a Magic Trackpad 2 készülékkel való használatra nem alkalmasak vezeték nélkül.)

A Magic Trackpad 2 megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.

Fehér - 50.000 Ft

Asztroszürke - 54.990 FtÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu