MacBook Air terméklap        Vezetékek nélkül        Technikai paraméterek
 


Az Apple legmobilabb Mac gépben a WiFi technológia aktuális legmodernebb szabványa található meg: a 802.11ac megoldást jelent a leterhelt hálózatokra, emelt sávszélességet nyújt a gyors eszközök számára.

Napjaink városi környezeteiben nem ritka, hogy 10-15 WiFi hálózat térereje verseng egymással. A hatalmas interferencia megoldására az Apple már eddig is alkalmazott technológiákat: széles csatornák, a 802.11g-nél jóval több csatorna támogatása a 802.11n szabvány keretében, 2,4 GHz mellett 5 GHz-es üzemmód, kétsávos kommunikáció. Mindezen technológiák megtalálhatók a 802.11ac szabványban is, vagyis az új szabvány semmiféle kompromisszumot nem igényel a korábbi technológiával szemben. Cserébe egy sor úttörő tudást vonultat fel, amely révén akár háromszor gyorsabb, mint a korábbi technológia. (A sebesség becslés alapja az elméleti átviteli maximumok összehasonlítása. A gyakorlati érték eltérhet, lehet több és kevesebb is, mint a háromszoros érték.)

A 802.11ac szabvány több antennát használ, az antennák alakja és elhelyezése más, és a szabványt támogató bázisok képesek arra, hogy felismerjék a 802.11ac eszközök kommunikációs lehetőségeit, és a legideálisabban formálják a kommunikációs hullámokat. Ezáltal elméletileg 800 Mb/s átviteli maximumot is elérhetünk optimális viszonyok között.

(A WIFi teljesítményt befolyásolhatják a közelben lévő vezeték nélküli eszközök, különösen rossz hatással lehetnek a nagy teljesítményű digitális antennát használó televíziók, amelyek sugárzóereje elnyomja a WiFi hullámokat. Az ideális teljesítmény eléréséhez olykor át kell gondolni a pozicionálási igényeinket.)

Az Apple a 802.11ac szabvány révén még jobb minőségű AirPlay teljesítményt biztosít, így az Apple TV felhasználók számára vonzóbb mozgókép sugárzási lehetőség nyílik meg.

Power Nap - Alvás közben is munkában
A kiváló hardverek összeállítása mellett az Apple nagy ereje a szoftverfejlesztésben rejlik. Ennek ékes példája a Power Nap funkció, amely révén az alvó MacBook Air is fogadja a leveleinket, letölti a szoftver frissítéseket, biztonsági mentéseket készít - a kényelem és funkcionalitás végleteit ostromolva!

A Power Nap funkció működésének alapja, hogy a MacBook Air csatlakoztatva legyen a hálózati tápegységhez - ez ésszerű, hiszen az egész napos használat után tipikusan éjjel töltjük a gépet. Mivel az Apple alacsony fogyasztású alkotóelemeket válogatott össze, így képes arra, hogy a ventilátor felpörgése nélkül, tökéletes csendben, túlmelegedés veszélyétől mentesen bekapcsoljon a Mac néhány eleme, így a szilárdtest tárhely és a WiFi, és az operációs rendszer egyes szolgáltatásai életre keljenek. A Power Nap működése közben a MacBook Air felcsatlakozik a WiFi hálózatunkra, hozzáfér a futásban lévő Mail alkalmazás révén a leveleinkhez, és mire reggel felébredünk, azok le lesznek töltve. A reggeli kávé mellett már a gép felnyitását követően látjuk, hogy mennyi üzenetünk érkezett, és az ébresztő nedű kavargatása közben fogalmazhatjuk a válaszokat is.

További hasznos funkció, hogy - beállításunk szerint - a gép képes önműködően letölteni a szoftver frissítéseket, így ha a Mac App Store-ban valami újítás jelenik meg egy-egy alkalmazáshoz, azt a Mac alvás közben letölti és telepíti.

Fontos paraméter, hogy a Power Nap révén a Time Machine működése folyamatos: a WiFi kapcsolat felépítésével a MacBook Air menti az újonnan érkezett leveleket, illetve végrehajtja a napi biztonsági mentéseket is, míg az igazak álmát alusszuk. A művelet természetesen lassabban zajlik, mintha aktív lenne a gép, de az éjjeli pihenés közben zavartalanul lezajlik a mentés.

Mivel a gép folyamatosan töltőre van csatlakoztatva, egyrészt éjjel feltöltődik, másrészt a Power Nap működése közben természetesen nem merül.

Bluetooth a külső perifériák csatlakoztatására
A MacBook Air modellek a külső eszközök egy jelentős részével - egér, billentyűzet, nyomtató - képesek Bluetooth vezeték nélküli technológiával kommunikálni. Erre a célra az Apple az energiatakarékos Bluetooth 4.2 szabványt alkalmazza, amely szintén hozzájárul a gép bámulatos akkumulátor idejének eléréséhez.


MacBook Air 13" (2018) konfigurációk és vásárlás

 
13,3" 128 GB

1,6 GHz Intel Core i5 kétmagos processzor (64-bites)
Turbo Boost: akár 3,6 GHz
8 GB LPDDR3 2133 MHz memória
128 GB szilárdtest meghajtó
Intel UHD Graphics 617
Touch ID
Force Touch ujjkövető
macOS, iLife, iWork
365 nap garancia

Nettó: 374.008 Ft+áfa
Bruttó 474.990 Ft
Raktáron: asztroszürke, ezüstszürke

13,3" 256 GB

1,6 GHz Intel Core i5 kétmagos processzor (64-bites)
Turbo Boost: akár 3,6 GHz
8 GB LPDDR3 2133 MHz memória
256 GB szilárdtest meghajtó
Intel UHD Graphics 617
Touch ID
Force Touch ujjkövető
macOS, iLife, iWork
365 nap garancia

Nettó: 437.000 Ft+áfa
Bruttó 554.990 Ft
MacBook Air 13" (2017) konfigurációk és vásárlás* Az akciós árak előreutalásos vagy készpénzes fizetésre vonatkoznak
 
MQD32MG/A - 13" 128GB

1,8 GHz Intel Core i5 kétmagos
   processzor (64-bites)
8 GB LPDDR3 1600 MHz memória
128 GB szilárdtest meghajtó
Intel HD Graphics 6000
macOS, iLife, iWork
365 nap garancia

Nettó: 236.212 Ft+áfa
Bruttó 299.990 Ft
Raktáron; Akciós ár

AppleCare Protection Plan kiegészítő szolgáltatáscsomag

Az Apple lehetőséget ad a gyári egy év garancia kiterjesztésére, illetve a géphez biztosított technikai támogatás meghosszabbítására is. A Mac gépeket ugyan magas minőségi standardoknak megfelelően gyártják, természetesen egy műszaki cikk esetén a hiba esélye mindig megvan. Az AppleCare Protection Plan révén a vásárlás dátumától számított három évig nyugodtan használhatjuk a gépünket, hiszen ha bármi elromlik benne, amely gyári alkatrész, azt Apple szerviz szakemberek minőségi Apple alkatrészek használatával javítják költség nélkül.Mi több, az AppleCare Protection Plan sokféle kiegészítőnk garanciáját is kiterjeszti, így a Mac gép mellé használt AirPort termékek, Apple billentyűzet, egér vagy ujjkövető jótállása is megnövekszik felár nélkül.

 

Mac gépek
Mac Pro // Mac mini
MacBook Air
MacBook
MacBook Pro / iMac Pro
iMac 4K / iMac Retina 5K

Kiegészítők
Magic Mouse 2
Magic Trackpad 2
Magic Keyboard
Vezetékes billentyűzet

iPhone készülékek
iPhone 8 és 8 Plus
iPhone 7 és 7 Plus
iPhone XS és Max
iPhone kellékek

WiFi megoldások
AirPort Express
Apple TV 4K


Vásárlási információk
Általános információk

Szerver megoldások
Caching szerver
Wiki szerver
Netrestore funkció
Time Machine Server

Szolgáltatások
CIG készülékbiztosítás

iPad termékvonal
Az iPad 9,7" terméklapja
iPad mini 4
Az iPad Pro terméklapja

Pages kiadványszerkesztő
Keynote prezentációkészítő
iBooks könyvtárszoftver
ePub könyvek létrehozása
Screens VNC alkalmazás
Remote WiFi távvezérlő

Bővebb ismeretek
Aperture
iMovie videószerkesztő
Finder környezet
iBooks Author
GarageBand
Final Cut Pro X
Photos / Fotók
iTunes
AirPort technológia (WiFi)
iOS panorámák
Digitális fényképezés

iPodok
iPod touch

QuickTime
QuickTime megoldások
AAC hangformátum
MPEG-4 formátum
H.264 kódolás
Virtuális valóság
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu