MacBook Air terméklap        Vezetékek nélkül        Technikai paraméterek
 
Az Apple zseniális formatervezője, Sir Jonathan Ive abban igazán nagyszerű, hogy képes átgondolni, mire van szüksége egy termék célfelhasználójának. A MacBook Air modelleket széles felhasználói kör részére alkotta az Apple: diákok, üzletemberek, műszaki cikkekre igényes hölgyek, gyakori utazók.

A cég filozófiája, hogy nem zsúfol bele egy termékbe minden olyan tudást, amelyet a technika lehetővé tesz, hanem abból igyekszik a legjobbat kínálni, amire a potenciális felhasználónak szüksége lehet. Mindezt a világ egyik legvékonyabb számítógépében elhelyezni páratlan szakmai kihívás, amelyre egyedül az Apple lehetett képes.

Billentyűzet és ujjkövető
Vannak gyártók, amelyek a kis méret mellé csökkentett funkcionalitást kínálnak, például a szabványtól kisebb méretű billentyűkkel. Az Apple ragaszkodott hozzá, hogy a MacBook Air a megszokott gépelési élményben lehessen részünk: akármelyik mobil Mac vagy asztali Mac elé ülünk, minden Apple billentyűn ugyanaz a gépelési élmény fogad, köszönhetően a standard billentyű méretnek.

Mi több, a MacBook Air esetén háttérvilágítás fokozza a használati élményt, így a sötőt órákban való gépeléskor a Mac azzal is könnyíti a dolgunkat, hogy alulról világít a billentyűzet, és látjuk, hogy melyik betű hol található, valamint könnyebben érjük el a funkció billentyűket is a háttérfénynek köszönhetően.Az Apple egyik legnépszerűbb fejlesztése volt a 2008-ban bemutatott, többujjas érintésérzékelő képességgel felruházott ujjkövető, amely látványosan nagy méretű, és a kattintás és görgetés lehetősége mellett egy sor egyéb funkcióra képes: megfoghatunk és húzhatunk egyes elemeket, lapozhatunk az oldalak között, nagyíthatunk, virtuális képernyőt válthatunk, hozzáférhetünk a Mission Control / Irányítóközpont felülethez, vagy éppen elérhetjük a Launchpad / Indítópult felületet, gyors hozzáférést élvezve a gépen lévő alkalmazásokhoz.
Bővebben az ujjkövető testreszabásáról…
Bővebben a Mission Control felületről…
Bővebben a Launchpad felületről…

Masszív alumínium burkolat
A MacBook Air legfeltűnőbb képessége a vékonyság, amelyhez sokan a törékenységet is társítják. Az Apple tervezői mindent elkövettek annak érdekében, hogy a két fogalom ne találjon egymásra a MacBook Air termékben: az alumínium alapanyag használata és a gyártási technológia révén a MacBook Air masszív kialakítású, amely az átlagos használat mellett nem hajlik, törik, sérül, és a karcolásokra sem olyan fogékony, mint egy műanyag felület. A stapabírásra szükség is van, ha figyelembe vesszük a kijelző szinte megfoghatatlan vékonyságát.

Az egész gép a billentyűzetet is magában foglaló alsó alumínium vázra van rögzítve: ehhez kapaszkodik az alaplap, az akkumulátor, a tárhely, és ez rögzíti a kijelzőt is.Nagy felbontású, LED megvilágítású kijelző
A kis gépekkel kapcsolatos legfőbb kifogás, hogy nehéz elférni rajtuk a kreatív munkák során. A MacBook Air ennek érdekében emelt felbontású kijelzőt tartalmaz, 1440 x 900 képpontos felbontást biztosít. A kijelző felülete csillogó, ám csökkentett tükröződésű, hogy háttérfénnyel megvilágított helyeken is élvezetes legyen.

A MacBook Air a kiváló belső kijelző mellett alkalmas akár egy nagy felbontású külső kijelző csatlakoztatására is, amelyet természetesen natív felbontáson képes meghajtani.

Az egyenletes megvilágítást az Apple LED fénnyel biztosítja: szemben a fénycsöves megoldással, a LED néhány pillanat alatt eléri az optimális fényerőt, és az idő múlásával nem kezd el sárgulni, torzulni, mint a fénycső. Ráadásul nem tartalmaz káros anyagokat, mint sok számítógépben a higany, és sokkal kevesebbet is fogyaszt, hozzájárulva a gép bámulatos energiatakarékosságához.

Thunderbolt: a vékonyság és a funkcionalitás kulcsa
Nem szokás a tervezés témájában emlegetni, de a MacBook Air lényegét jelenti a Thunderbolt kapcsolat. Ez a csatlakozó az ugyanis, amely nem rondít bele a gép megálmodott vékonyságába, hanem kényelmesen elhelyezkedik a gép jobb hátsó részén, és villámgyors kapcsolatot nyújt ezernyi periféria számára.

A Thunderbolt kapcsolat kiemeli a MacBook Air modelleket a pusztán otthoni és hobbi felhasználói körből, és megnyitja a kaput a profivá fejlődés irányába is, hiszen rajta keresztül különféle adapterek, keretek és házak jóvoltából akár professzionális hardvereket, kamerákat, házakat is csatlakoztathatunk a géphez. Mi több, a Thunderbolt révén Mac és Mac közötti kommunikáció is végrehajtható villámgyorsan.

A Thunderbolt kapcsolat révén akár FireWire 800 és Gigabit Ethernet kapcsolatokat is létrehozhatunk az Apple adapterei jóvoltából.

Mivel a Thunderbolt foglalja magában a Mini DisplayPort videó kimenetet is, így a segítségével lehetőségünk van HDMI, DVI, VGA, DisplayPort és duál-DVI csatlakozós kijelzőkre is videó jelet küldeni. A HDMI és DisplayPort kimeneten keresztül akár hangot is tudunk továbbítani.

Apple USB SuperDrive
Az Apple a MacBook Air modellekhez alkotta meg az immáron minden termékkel kompatibilis Apple USB SuperDrive terméket, amely az optikai meghajtókat használók számára jelent külső megoldást. Az egység alumínium háza alig nagyobb, mint egy CD-tok, és mindössze egy darab USB kábel segítségével csatlakozik a MacBook Air készülékhez.
Az Apple USB SuperDrive termék…

Hang és kommunikáció
A MacBook Air több fejlesztést is meghonosít a hangzásvilág területén. A sztereó hangszórók mellett immáron mikrofonból is kettő van, amely pontosabban érzékeli a beszéd forrásának irányát, és ezáltal jobban tudja fogadni azt, ráadásul a zajszűrés terén is hatékonyabb.

A videó csevegést - történjen az a Messages / Üzenetek vagy a FaceTime alkalmazással - a beépített 720p felbontású FaceTime kamera biztosítja.

A MacBook Air oldalán lévő fejhallgató kimenet - 3,5 milliméteres minijack csatlakozó - mono bemenettel is rendelkezik, így akár az Apple mikrofonos fülhallgatóival, akár pedig népszerű iOS kiegészítőkkel is használható, mint az iRig gitárerősítő vagy az iRig MIC kondenzátormikrofon.

MagSafe 2: Biztos kapcsolat, biztonságos kapcsolat
Az Apple szabadalma a mágneses töltőfej, amelynek több előnyét is élvezhetjük. A mágneses kapcsolat révén a töltő stabilan csatlakozik a géphez, és kis mozgatás révén nem szakad meg a töltés, váratlan kellemetlenséget okozva. A csatlakoztatást magabiztosan érezzük, hiszen a mágnesek összezáródnak, és kis LED is felvillan, ha a kapcsolat létrejön. Ez sárga fénnyel világít, ha a töltés zajlik, zöldre vált, ha a MacBook Air akkumulátora feltöltődött.

A MagSafe kapcsolat biztonságos is, hiszen ha véletlenül beleakadunk a kábelbe, és megrántjuk azt, akkor nem törik bele a gépbe, és nem is rántja le azt, hanem a mágnesek szétválnak, és a töltőfej a földre zuhan, a gép pedig a helyén marad. Ezzel elkerüljük a súlyos és drágán javítható sérüléseket, amelyek otthoni figyelmetlenségből bekövetkezhetnének.


MacBook Air 13" (2018) konfigurációk és vásárlás

 
13,3" 128 GB

1,6 GHz Intel Core i5 kétmagos processzor (64-bites)
Turbo Boost: akár 3,6 GHz
8 GB LPDDR3 2133 MHz memória
128 GB szilárdtest meghajtó
Intel UHD Graphics 617
Touch ID
Force Touch ujjkövető
macOS, iLife, iWork
365 nap garancia

Nettó: 374.008 Ft+áfa
Bruttó 474.990 Ft
Raktáron: asztroszürke, ezüstszürke

13,3" 256 GB

1,6 GHz Intel Core i5 kétmagos processzor (64-bites)
Turbo Boost: akár 3,6 GHz
8 GB LPDDR3 2133 MHz memória
256 GB szilárdtest meghajtó
Intel UHD Graphics 617
Touch ID
Force Touch ujjkövető
macOS, iLife, iWork
365 nap garancia

Nettó: 437.000 Ft+áfa
Bruttó 554.990 Ft
Raktáron: asztroszürkeMacBook Air 13" (2017) konfigurációk és vásárlás* Az akciós árak előreutalásos vagy készpénzes fizetésre vonatkoznak
 
MQD32MG/A - 13" 128GB

1,8 GHz Intel Core i5 kétmagos
   processzor (64-bites)
8 GB LPDDR3 1600 MHz memória
128 GB szilárdtest meghajtó
Intel HD Graphics 6000
macOS, iLife, iWork
365 nap garancia

Nettó: 236.212 Ft+áfa
Bruttó 299.990 Ft
Raktáron; Akciós ár

AppleCare Protection Plan kiegészítő szolgáltatáscsomag

Az Apple lehetőséget ad a gyári egy év garancia kiterjesztésére, illetve a géphez biztosított technikai támogatás meghosszabbítására is. A Mac gépeket ugyan magas minőségi standardoknak megfelelően gyártják, természetesen egy műszaki cikk esetén a hiba esélye mindig megvan. Az AppleCare Protection Plan révén a vásárlás dátumától számított három évig nyugodtan használhatjuk a gépünket, hiszen ha bármi elromlik benne, amely gyári alkatrész, azt Apple szerviz szakemberek minőségi Apple alkatrészek használatával javítják költség nélkül.Mi több, az AppleCare Protection Plan sokféle kiegészítőnk garanciáját is kiterjeszti, így a Mac gép mellé használt AirPort termékek, Apple billentyűzet, egér vagy ujjkövető jótállása is megnövekszik felár nélkül.

 

Mac gépek
Mac Pro // Mac mini
MacBook Air
MacBook
MacBook Pro / iMac Pro
iMac 4K / iMac Retina 5K

Kiegészítők
Magic Mouse 2
Magic Trackpad 2
Magic Keyboard
Vezetékes billentyűzet

iPhone készülékek
iPhone 8 és 8 Plus
iPhone 7 és 7 Plus
iPhone XS és Max
iPhone kellékek

WiFi megoldások
AirPort Express
Apple TV 4K


Vásárlási információk
Általános információk

Szerver megoldások
Caching szerver
Wiki szerver
Netrestore funkció
Time Machine Server

Szolgáltatások
CIG készülékbiztosítás

iPad termékvonal
Az iPad 9,7" terméklapja
iPad mini 4
Az iPad Pro terméklapja

Pages kiadványszerkesztő
Keynote prezentációkészítő
iBooks könyvtárszoftver
ePub könyvek létrehozása
Screens VNC alkalmazás
Remote WiFi távvezérlő

Bővebb ismeretek
Aperture
iMovie videószerkesztő
Finder környezet
iBooks Author
GarageBand
Final Cut Pro X
Photos / Fotók
iTunes
AirPort technológia (WiFi)
iOS panorámák
Digitális fényképezés

iPodok
iPod touch

QuickTime
QuickTime megoldások
AAC hangformátum
MPEG-4 formátum
H.264 kódolás
Virtuális valóság
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu