MacBook Air terméklap        Vezetékek nélkül        Technikai paraméterek
 Ki ne emlékezne arra a dicsőséges napra, amikor Steve Jobs egy borítékból előhúzta a MacBook Air mobil számítógépet, az ultravékony, hihetetlenül mobil terméket, amely az évek alatt a legnépszerűbb Apple laptoppá vált! A termékvonal sorsa évekig kérdéses volt, mivel a gép számos frissítésből, újdonságból kimaradt - egészen 2018. őszéig, amikor is az Apple kifejezte, hogy van jövője a MacBook Airnek, mégpedig hasonlóan dicsőséges, mint a múltja.

A MacBook Air új generációja könnyebb és kisebb, mint elődje volt: az Apple több olyan tervezői bravúrt bemutatott, amelyek az utóbbi évek MacBook Pro modelljeiből ismerősek lehetnek. A legfontosabb változás a Retina kijelző megjelenése: a MacBook Air 13,3 hüvelykes megjelenítője 2560 x 1440 képpontos kijelzővel rendelkezik, amely 227 ppi sűrűségű, IPS panelt tartalmaz, és 16:10 a képaránya - ideálisan a filmnézéshez és a kreatív alkalmazásokhoz.

A nagy méretű, laposabb kivitelű gombokkal szerelt új billentyűzet a már megkedvelt pillangó mechanikás megoldás. Ezen gyorsabban tudunk gépelni, kevésbé fárad el az ujjunk, hiszen a gomb lenyomása rövidebb utat igényel, és a billentyűzet kellően válaszkész a használat során. A MacBook Air minden egyes billentyűje alatt különálló LED fény világít, ez segíti a pontos és erős billentyű háttérvilágítást, amely az Apple mobil számítógépeinek igen kedvelt paramétere.

Az új Force Touch ujjkövető 20%-kal nagyobb lett, mint a MacBook Air régebbi változatánál, és a Force Touch révén több olyan funkció is elérhetővé vált, amely a rendszerben hasznos. Továbbá fontos változás, hogy nem nyomódik le az ujjkövető gombja, csupán csak érzékeli a kattintásra irányuló nyomást a készülék.A MacBook Air az Intel nyolcadik generációs, kétmagos Core i5 processzor családjára épül, amelyből 1,6 GHz-es változatot tartalmaz, amely Turbo Boost segítségével akár 3,6 GHz-ig képes növelni az órajelet. A CPU gyorsaságát 4 MB harmadszintű gyorsítótár segíti. A gép 8 GB LPDDR3 2133 MHz-es memóriát tartalmaz, amely igény szerint 16 GB-ra bővítve is rendelhető. Mivel alaplapra integrált modulról van szó, így mindenképp előzetesen kell így rendelni a gépet. A memóriának ez a típusa az energiahatékonysághoz járul hozzá - az LP jelzés a low power, azaz alacsony tápigényre utal.

A MacBook Air az Apple ultragyors PCI Express szilárdtest meghajtóját tartalmazza: az alapmodell szerény 128 GB tárhellyel van szerelve, az erősebb példány 256 GB-tal, de igény szerint akár 512 GB vagy 1,5 TB SSD-vel is rendelhetőek a gépek.

Az Apple nem adott fel egy percet sem a MacBook Air legvonzóbb paraméteréből, a 12 órás akkumulátor időből, amely a legtöbb felhasználó számára az egész munkaidőben vagy iskolaidőben elegendő. Az akkumulátor időt WiFi használat mellett számolta az Apple, tehát nem egy extrém takarékos körülményben sikerül elérni ezt az értéket, hanem normál használat mellett.A MacBook Air technológiai aktualizálásának fontos eleme a Thunderbolt 3 kapcsolat: kettő darab 40 Gb/s sebességű csatlakozóval rendelkezik a gép, amelyen keresztül például a mellékelt 30 Wattos falitöltő vagy egyéb nagy teljesítményű kiegészítő tudja tölteni a gép akkumulátorát, továbbá kijelzőt is kapcsolhatunk a géphez, és egy sor átalakító is rendelkezésünkre áll a széles körű kompatibilitáshoz. Az iJoe.hu AAR kínálatában többféle dokkoló állomás is elérhető, amelyek révén a MacBook Air tudása még szélesebben kiaknázható, de például mód van eGPU csatlakoztatására is az extrém videó teljesítmény eléréséhez.

Az Apple fokozta a termék beépített hangszóróinak hangját, így ha azon kényszerülünk filmet nézni, kielégítő élményt kaphatunk. Természetesen a 802.11ac WiFi jóvoltából a HomePod kapcsolatnak sincs akadálya, hogy AirPlay képességgel élvezzük a gép által lejátszott média hangját.

A MacBook Air jó példája annak, hogy az Apple mint törekszik elérni azt a célt, hogy újrahasznosított alapanyagokra támaszkodjon: a gép külső burkolata teljes mértékben újrafelhasznált alapanyagból készült. Az alumínium kiváló képessége, hogy bármennyiszer felhasználható, nem romlik a minősége. Az Apple pedig más termékei gyártása során keletkező alumínium szilánkokat beolvasztva állítja elő a MacBook Air burkolatát. E paraméterek révén a MacBook Air gyártása során 47%-kal alacsonyabb a széndioxid kibocsátás, mint a korábbi MacBook Air gyártása során volt.Mindegyik gép a macOS Mojave operációs rendszerrel előre telepítve érkezik, benne a következő technológiákkal: AirDrop, AirPlay, Dictation, Gatekeeper, Notification Center, Facebook integráció, Twitter integráció, több kijelzős támogatás, Finder címkék és kulcsszók, iCloud, iCloud Keychain, Mission Control, Spotlight kereső, Safari, App Nap, Power Nap, tömörített memória, megosztási képességek

Gyárilag telepített alkalmazások:MacBook Air 13" (2018) konfigurációk és vásárlás

 
13,3" 128 GB

1,6 GHz Intel Core i5 kétmagos processzor (64-bites)
Turbo Boost: akár 3,6 GHz
8 GB LPDDR3 2133 MHz memória
128 GB szilárdtest meghajtó
Intel UHD Graphics 617
Touch ID
Force Touch ujjkövető
macOS, iLife, iWork
365 nap garancia

Nettó: 374.008 Ft+áfa
Bruttó 474.990 Ft
Raktáron: asztroszürke, ezüstszürke

13,3" 256 GB

1,6 GHz Intel Core i5 kétmagos processzor (64-bites)
Turbo Boost: akár 3,6 GHz
8 GB LPDDR3 2133 MHz memória
256 GB szilárdtest meghajtó
Intel UHD Graphics 617
Touch ID
Force Touch ujjkövető
macOS, iLife, iWork
365 nap garancia

Nettó: 437.000 Ft+áfa
Bruttó 554.990 Ft
MacBook Air 13" (2017) konfigurációk és vásárlás* Az akciós árak előreutalásos vagy készpénzes fizetésre vonatkoznak
 
MQD32MG/A - 13" 128GB

1,8 GHz Intel Core i5 kétmagos
   processzor (64-bites)
8 GB LPDDR3 1600 MHz memória
128 GB szilárdtest meghajtó
Intel HD Graphics 6000
macOS, iLife, iWork
365 nap garancia

Nettó: 236.212 Ft+áfa
Bruttó 299.990 Ft
Raktáron; Akciós árAppleCare Protection Plan kiegészítő szolgáltatáscsomag

Az Apple lehetőséget ad a gyári egy év garancia kiterjesztésére, illetve a géphez biztosított technikai támogatás meghosszabbítására is. A Mac gépeket ugyan magas minőségi standardoknak megfelelően gyártják, természetesen egy műszaki cikk esetén a hiba esélye mindig megvan. Az AppleCare Protection Plan révén a vásárlás dátumától számított három évig nyugodtan használhatjuk a gépünket, hiszen ha bármi elromlik benne, amely gyári alkatrész, azt Apple szerviz szakemberek minőségi Apple alkatrészek használatával javítják költség nélkül.Mi több, az AppleCare Protection Plan sokféle kiegészítőnk garanciáját is kiterjeszti, így a Mac gép mellé használt AirPort termékek, Apple billentyűzet, egér vagy ujjkövető jótállása is megnövekszik felár nélkül.

 

Mac gépek
Mac Pro // Mac mini
MacBook Air
MacBook
MacBook Pro / iMac Pro
iMac 4K / iMac Retina 5K

Kiegészítők
Magic Mouse 2
Magic Trackpad 2
Magic Keyboard
Vezetékes billentyűzet

iPhone készülékek
iPhone 8 és 8 Plus
iPhone 7 és 7 Plus
iPhone XS és Max
iPhone kellékek

WiFi megoldások
AirPort Express
Apple TV 4K


Vásárlási információk
Általános információk

Szerver megoldások
Caching szerver
Wiki szerver
Netrestore funkció
Time Machine Server

Szolgáltatások
CIG készülékbiztosítás

iPad termékvonal
Az iPad 9,7" terméklapja
iPad mini 4
Az iPad Pro terméklapja

Pages kiadványszerkesztő
Keynote prezentációkészítő
iBooks könyvtárszoftver
ePub könyvek létrehozása
Screens VNC alkalmazás
Remote WiFi távvezérlő

Bővebb ismeretek
Aperture
iMovie videószerkesztő
Finder környezet
iBooks Author
GarageBand
Final Cut Pro X
Photos / Fotók
iTunes
AirPort technológia (WiFi)
iOS panorámák
Digitális fényképezés

iPodok
iPod touch

QuickTime
QuickTime megoldások
AAC hangformátum
MPEG-4 formátum
H.264 kódolás
Virtuális valóság
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu