iPad Pro terméklap        Mobil fotóstúdió        Hasznos kiegészítők        iBooks olvasásélmény        Kézírás felismerés        Vásárlás
Mobil fotóstúdió


Az iPad Pro több szempontból is bámulatos dolgokra képes a fényképeinkkel! Saját beépített kameráival is lehetőségünk van látványos képeket alkotni, a termék méretéből adódóan azonban egy kevéssé életszerű, noha mindannyian láttunk már táblagéppel fényképező távol-keleti turista csoportokat a fővárosban.

Sokkal életszerűbb azonban, hogy más eszközzel készített fényképeket dolgozunk fel az iPad Pro felületén, méghozzá kényelmes kreatív szárnyalással!

Az iPhone készülékünkkel készített fotókat sokkal nagyobb méretben élvezhetjük az iPad Pro kijelzőjén, a méretre vágás, szerkesztés és megosztás így hatékonyabban megvalósítható. Az iPhone készülékünkről a legegyszerűbben az AirDrop vezeték nélküli adatátviteli megoldással tudjuk áttölteni a képeket feldolgozásra, de ha az iCloud fotókönyvtárat használjuk megfelelő tárhely előfizetéssel, akkor a fotók önműködően szinkronizálódnak az eszközeink között, így WiFi kapcsolat mellett némi idő elteltével az iPad Pro felületén is megjelenik ugyanaz a tartalom, amelyet az iPhone segítségével fotóztunk.

Az iPad Pro azonban nem csak az iPhone fényképek feldolgozására alkalmas, hanem akár a digitális fényképezőgépünkről is könnyen áttölthetjük rá a tartalmakat.

Az iPad Pro modellek bemutatásával párhuzamban az Apple a Lightning konnektort USB 3.0 szabványúra fejlesztette tovább, így például a 12,9 hüvelykes iPad Pro modell ezt az ultragyors átvitelt kínálja.

A Lightning USB 3.0 Camera Adapter termék segítségével ott is letölthetjük a fényképeket az iPhone készülékről az iPad Pro felületére, ahol az AirDrop épp nem elérhető, illetve nem kell várakoznunk az iCloud fotókönyvtár szinkronizálódására, hanem Lightning USB adatkábel segítségével nyomban végrehajthatjuk a fényképek letöltését.

Mi több, a Lightning USB 3.0 Camera Adapter termék támogatja az olyan, kimondottan az Apple ökoszisztémába gyártott kártyaolvasókat, mint a Transcend USB 3.0 kártyaolvasó, amely olyan alacsony tápigénnyel üzemel, hogy az iPad Pro - sőt az iPhone is - képes meghajtani, és például a Compact Flash vagy XD kártyánk tartalmát is letölthetjük az iPad Pro felületére a segítségével. A kártyaolvasó révén szinte teljes körű kompatibilitást valósíthatunk meg, mintha egy Mac-en dolgoznánk, csak éppen az érintőkijelző kényelmes használati élményével.
Bővebben a Lightning USB 3.0 Camera Adapter termékről…
Bővebben a Transcend USB 3.0 kártyaolvasóról…A termékekhez külön megvásárolható a Lightning SD kártya olvasó, amely segítségével az SD kártya sebességi maximumát kiaknázva tudjuk villámgyorsan letölteni a képeket a fényképezőgép kártyájáról. Ha egy tükörreflexes profi fényképezőgéppel alkotunk, és a képek közül gyorsan szeretnénk válogatni, feldolgozásra tovább küldeni vagy akár publikálni, a mobilinternet kapcsolattal felszerelt iPad Pro a legtökéletesebb eszköz.

A Lighthning SD kártya olvasóval a fotókat valóban néhány másodperc alatt letölthetjük. A kártya törlését és a képek megtartását egyaránt választhatjuk. Amennyiben használjuk az iCloud fotókönyvtárat, az iPad Pro WiFi kapcsolat mellett nyomban elkezdi szinkronizálni a képeket, ezzel garantálva azok biztonságát, hiszen rögtön létrejön egy felhő alapú mentésünk.

Alapértelmezés szerint a Photos / Fotók alkalmazás tölti le a képeket. A Lightning SD kártya olvasó csatlakoztatásakor ebben megjelenik egy import felület, és eldönthetjük, hogy az összes képet importáljuk vagy csak néhányat választunk ki. A Photos / Fotók nem fogja újból importálni a már behozott képeket, így azzal nem kell vesződnünk, hogy a duplázott anyagokat kiiktassuk.

A letöltést követően az iPad Pro felületén a Photos / Fotók alkalmazás segítségével elvégezhetjük a legalapvetőbb szerkesztéseket: méretre vághatjuk a képet, kiegyenesíthetjük a vízszintet, ha esetleg nem lett tökéletes, valamint effektusokkal is elláthatjuk a fotókat, ha arra igény van. A feldolgozás során albumot hozhatunk létre képek egy gyűjteményének, vagy egyszerűen kedvencnek jelölve tudjuk saját magunk számára könnyen azonosíthatóvá tenni a kiválasztott legjobb képeket.

Az iPad Pro felületén a Photos / Fotók alkalmazásban tökéletesen színhelyes, nagy részletgazdagságú megjelenésben látjuk a fotóinkat, és tudjuk őket szerkeszteni, javítani, illetve szükség szerint retusálni is.

Az eseményfotósok számára ennél kényelmesebb munkahelyet el sem lehet képzelni: a profi fényképezőről egy könnyed adapterrel letöltjük a képeket, azokat megfelelően nagy méretben áttekinthetjük, és a legjobbakat már küldhetjük is tovább vagy publikálhatjuk.


Mac gépek
Mac Pro // Mac mini
MacBook Air
MacBook
MacBook Pro / iMac Pro
iMac 4K / iMac Retina 5K

Kiegészítők
Magic Mouse 2
Magic Trackpad 2
Magic Keyboard
Vezetékes billentyűzet

iPhone készülékek
iPhone 8 és 8 Plus
iPhone 7 és 7 Plus
iPhone XS és Max
iPhone kellékek

WiFi megoldások
AirPort Express
Apple TV 4K


Vásárlási információk
Általános információk

Szerver megoldások
Caching szerver
Wiki szerver
Netrestore funkció
Time Machine Server

Szolgáltatások
CIG készülékbiztosítás

iPad termékvonal
Az iPad 9,7" terméklapja
iPad mini 4
Az iPad Pro terméklapja

Pages kiadványszerkesztő
Keynote prezentációkészítő
iBooks könyvtárszoftver
ePub könyvek létrehozása
Screens VNC alkalmazás
Remote WiFi távvezérlő

Bővebb ismeretek
Aperture
iMovie videószerkesztő
Finder környezet
iBooks Author
GarageBand
Final Cut Pro X
Photos / Fotók
iTunes
AirPort technológia (WiFi)
iOS panorámák
Digitális fényképezés

iPodok
iPod touch

QuickTime
QuickTime megoldások
AAC hangformátum
MPEG-4 formátum
H.264 kódolás
Virtuális valóság 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu