Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek
A csúcskategóriás mobil hangtechnikák dinamikusan fejlődő gyártója, a FiiO folyamatosan örvendezteti meg a minőségi zenehallgatás szerelmeseit újabb innovációkkal. Ennek az irányzatnak egy remeke a Q5 jelzésű digitális-analóg átalakító (DAC) és erősítő (AMP), amely Bluetooth kapcsolati lehetőséggel is kiegészül, és DSD visszajátszási képességű, ráadásul szimmetrikus kimenettel is rendelkezik.

Vonzó külsőben
Bár a termék vonzerejének fő hordozói belül találhatóak, legelőször a külsővel szembesülünk, amely megér néhány gondolatot. A FiiO Q5 az utóbbi időszakban megszokott homokszórt alumínium burkolattal rendelkezik, amely kellemes fogásélményt nyújt, titán színével pedig elegánsan illeszkedik a termék képviselte professzionális arculathoz. A termék az első olyan önálló erősítő, amely támogatja a FiiO X7 lejátszónál bemutatott levehető erősítő modulokat, amelyek révén a fejhallgatóinkhoz igazítva van lehetőségünk arra, hogy más-más erősítőket használjunk. A FiiO szabadalmaztatott megoldása révén eltérő erősítő modult alkalmazhatunk a nagy impedanciájú fejhallgatókon való lejátszásnál, és például egy erősítőre való jeltovábbításnál, ezzel mindig a legjobb eredményt elérve, optimális hangzást biztosítva. Egyúttal biztosíthatjuk, hogy ne a nagy fogyasztású erősítő legyen használatban, ha csak fülhallgatóra kívánunk jelet küldeni, ezáltal hosszabb legyen az egység akku ideje. Az erősítő modulok kompatibilisek a FiiO X7 lejátszóval és a FiiO Q5 DAC+AMP termékkel is, vagyis nem szükséges külön megoldásokat beszereznünk, ha az egyik termékhez már vásároltunk erősítő egységeket.

Az apró részletekre fogékony felhasználók számára jelent üdítő elemet a megjelenésben a FiiO japán gyártmányú potmétere, amely hihetetlenül pontos szabályozást tesz lehetővé, és rendkívül finom a működése.

Az egység hátoldala poliuretán műbőr, amely révén az asztalra lehelyezve nem karcolja a bútort és nem sérül, fogása is kellemesebb. A készülék mellé a gyártó kicsiny tokot is biztosít a biztonságos szállítás céljára.Az iparág legmodernebb hang chipjei
A vonzó külsőben audiofil szintű komponensek kaptak helyet. A FiiO Q5 természetesen alkalmazkodik napjaink mobil igényeihez, így 3800 milliamperórás akkumulátorral rendelkezik, amely a különböző használati módoktól függően 10-25 órás játékidőt biztosít.

A termék többféle használati módra is optimalizálva lett, így alkalmazhatjuk a Mac-hez kapcsolva USB kábellel, az iOS eszközeinkhez csatlakoztatva Lightning kábellel, vagy bármilyen eszközhöz párosítva Bluetooth kapcsolattal. Utóbbihoz a FiiO saját alkalmazást is kínál, amely összehangolni hivatott a tökéletes működést. Ez az élmény még javában fejlődés alatt áll, így a legideálisabb élményt a vezetékes kapcsolat biztosítja.

A FiiO Q5 hangját az AKM AK4490EN digitális-analóg átalakító chipje biztosítja, amelyből kettő található a termék belsejében. Ez az alacsony torzítású, optimális jel/zaj viszonyú chip rendkívül részletgazdag hangzást biztosít, kiegyensúlyozott, kellemes hangképet nyújt.

Az egység akár 384 kHz felbontású, 32 bit mintavételezésű hangot is képes megszólaltatni, és akár DSD hangot is támogat USB használati mód mellett. (A DSD visszajátszást USB-n keresztül zöld fény jelzi a terméken.) A DSD felbontások közül a DSD64, DSD128 és DSD256 a támogatott a terméken.

Megjegyzés: A DSD a Direct Stream Digital elnevezés rövidítése. Szintén egy nagy felbontású zenei formátumot jelöl, ám másfajta kódolási metódussal képezi le a zenét, mint az elterjedt számítástechnikai formátumok (Apple Lossless, AIFF, WAV, FLAC). A DSD esetén nincsen bitmélység, mert minden egyes egység egyetlen bites, ám a mintavételezés száma sokkalta nagyobb, mint a zárójelben lévő PCM formátumok esetén. A DSD másodpercenként 2,8 millió darab mintavételezést tartalmaz, és minden egyes minta egy bites. A végeredmény tehát ugyanúgy nagy felbontású, csak másként.

A FiiO Q5 AK4490 processzorainak analóggá alakított jele a Texas Instruments OPA1642 jelölésű, duál erősítőin fut keresztül, ez a rendkívül kis fogyasztású, ultra alacsony torzítású erősítő közvetíti a hangot az MPS432 mikrokontroller számára. E rendszer felhasználóval már közvetlenül is érintkező lépcsője az NJW1195 hangerő vezérlő chip, amely a fülünk számára a gyönyörök forrása.

A FiiO egy ilyen tökéletesen felépített hangtechnikának az USB kapcsolatát nyilvánvalóan nem bízhatta gyengébb chipre, mint a XMOS XUF208 mikrokontroller, amely stabil, hatékony, energiatakarékos és bizonyítottan megbízható. Ez a chip biztosítja a kommunikációt a Mac gépekkel és az iOS eszközökkel is megfelelő kábelek közbeiktatásával. Ez a processzor a kulcsa a natív DSD támogatásnak és a 384 kHz/32 bites lejátszásnak egyaránt.

Hogy egy ilyen összetett technika interferenciamentesen működhessen, a FiiO hét áramkört tervezett: külön áramkör működteti a digitális-analóg átalakítót, a vonali kimenetet, a hangerő szabályozást, a zajszűrést, az erősítőt, az XMOS chipet és a Bluetooth szekciót.

A FiiO Q5 az iOS eszközökkel természetesen minősített Lightning kábellel működik együtt. A kínai gyártó az Apple minősítési rendszerét komolyan véve minden csúcskategóriás kiegészítőjét MFi minősítéssel látja el, vagyis a Made for iPod/iPhone/iPad jelzés megtalálható a terméken, és garantált, hogy bármely szoftverfrissítés után ugyanolyan megbízhatóan működik tovább a termék.

A minősítések kapcsán fontos még kiemelni a Hi-Res Audio jelzést, amely a Japan Audio Society speciális jelölése azon termékekre, amelyek képesek nagy felbontású zenét visszajátszani. A Bluetooth technika pedig aptX minősítésű, vagyis a Qualcomm legmagasabb színvonalú Bluetooth 4.2 chipsetje található a termékben, amely a nagy felbontású vezeték nélküli zenelejátszás alapvető követelménye.

Szimmetrikus és klasszikus hang kimenetek
A FiiO Q5 gyári csomagja az AM3A jelzésű lecsatolható erősítő modult tartalmazza. Ennek különlegessége, hogy a klasszikus minijack fülhallgató kimenet mellett egy szimmetrikus (balanced) kimenet is található rajta, amely egyrészt a FiiO F9 fülhallgató termékcsaládjával képes együttműködni, másrészt a piacon megjelenő csúcsminőségű hangtechnika igényeihez is igazodik.

Az AM3A erősítő modult a FiiO kifejezetten az X7 Mark II lejátszóhoz tervezte, de természetesen együttműködik a Q5 DAC+AMP egységgel is.

A FiiO Q5 emellett koaxiális/optikai bemenetet is rejt a vonali bemenet kapujában, amely egy kombinált konnektor, és a segítségével digitális forrásból juttathatunk be tiszta digitális hangot a készülékbe. (Optikai kimenet a korábbi évek Mac gépein elérhető volt, ezt az utóbbi időszakban sajnos lehagyta az Apple a gépekről.) A vonali bemenet egyben analóg bemenet is, így minijack kábelen keresztül is juttathatunk be hangot rajta keresztül analóg módon.

aptX Bluetooth kapcsolat
A Bluetooth 4.2 szabvány jelentős újdonságokat mutatott be a hang átvitel területén. Ennek a technikának a Qualcomm nevű cég az úttörője, amely aptX chipjeivel garantálja a nagy felbontású, folyamatos Bluetooth kapcsolatot, amely a hangzásra érzékeny felhasználók számára is vonzó. A FiiO Q5 nemcsak képes ilyen módon hangot fogadni az iOS eszközeink irányából, de a segítségével megállíthatjuk és elindíthatjuk a lejátszást, illetve léptethetjük is azt.

A FiiO mérnökei ezen gombokat nem csak a Bluetooth kapcsolat használata közben látták el funkcióval, hanem a segítségükkel válthatunk a különböző vonali bemeneti opciók között - koaxiális, optikai vagy analóg bemenet -, illetve kezdeményezhetjük a Bluetooth párosítást is.

A FiiO Q5 Bluetooth képességeinek széles körű használatához a FiiO Music nevű alkalmazást tudjuk letölteni:
https://itunes.apple.com/us/app/fiio-music-for-audiophiles/id1235959662?mt=8

Kettő mikró-USB kapu
A FiiO Q5 kettő darab mikró-USB kapuval van felszerelve, amelyek közül az oldalsó kimondottan a töltésre szolgál, amelyet célszerű akkor végezni, mikor éppen nem hallgatunk zenét, hogy az elektromos interferencia ne zavarja az élményt. Az alsó mikró-USB kapu pedig kifejezetten a digitális hang bemenetre szolgál.

Az eszköz Mac-hez vagy iOS eszközhöz csatlakoztatva automatikusan elkezd töltődni és a készülék akkumulátorát, illetve USB táp képességét használja a működéséhez a saját akkumulátora helyett. Tétlenség esetén 10 perc után önműködően kikapcsol.

Egyedi fényjelzések
A FiiO Q5 sokféle fényt képes kiadni annak érdekében, hogy az aktuális működési módról tájékoztatást adjon.
Fehér: USB bemenet
Sárga: Koaxiális bemenet
Zöld: vonali bemenet
Kék: Bluetooth bemenet
Lila: optikai bemenet
Vörös: akku állapota gyenge (villogás), akku merülőben (folyamatos világítás)

Kiegészítők tárháza
A FiiO igen bőkezű a kiegészítőkkel a termékhez: A FiiO Q5 mellé jár USB-mikró-USB kábel, Lightning-mikró-USB kábel, optikai átalakító fej, minijack koaxiális adapter kábel, minijack kábel, hordtok, gumigyűrűk az esetleges összekapcsolási igényre, valamint Torx csavarhúzó az erősítő modul eltávolításához és cseréjéhez.

Részletes technikai paraméterek
Kimeneti jelerősség: 150 mW (normál minijack, 32 Ohm); 400 mW (szimmetrikua kimenet, 32 Ohm)
Jel/zaj viszony: 115 dB
Fejhallgató impedancia a gyári erősítő modullal: 16-150 Ohm klasszikus minijacken, 16-300 Ohm szimmetrikus csatlakozású fejhallgató esetén
Támogatott mintavételezés: 384 kHz/32 bit maximum
DSD támogatás: DSD64/128/256
Akku kapacitás: 3800 milliamperóra
Akku idő: 10 óra DAC+AMP használat mellett, 25 óra csak erősítőként használva
Méret: 124 x 64 x 16 milliméter
Tömeg: 195 gramm


A FiiO Q5 mobil digitális-analóg átalakító és fejhallgató erősítő megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.
Ára: 94.480 forint+áfa (bruttó 119.990 Ft)


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu