Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek

Az audiofil kínai mérnökök által néhány éve mikrovállalkozásként életre hívott FiiO az évek alatt a minőségi zenehallgatási kultúra részévé vált: a gyártó termékeit referenciaként emlegetik, amikor veszteségmentes zenehallgatásról van szó, a fejlesztők pedig törekednek arra, hogy az alap értékek megtartásával a leginkább populáris kivitelbe csomagolják a hifi élményt. Ennek a törekvésnek az eredményeként született meg a FiiO M7 nagy felbontású lejátszó, amely a megszokott fémes elegancia mellett egy sor olyan funkcióval várja a felhasználókat, amelyek zeneélménnyel kapcsolatos elvárásaink során felmerülhetnek.

A FiiO M7 természetesen megszerzett minden olyan minősítést, amelyet a gyártó professzionális lejátszói, így a Japan Audio Association által adott Hi-Res Audio címkét. Emellett Headphone Festival (HP FES) bronzérmét is megnyerte a termék - az arany és ezüst érmet két másik FiiO termék zsebelte be, ezért az M7 csak a bronzot kaphatta meg.

A FiiO M7 különlegessége, hogy processzor technológiája az Apple által is meghonosított SoC (system on chop) rendszerű: a Samsung Exynos 7270 SoC megoldását alkalmazzák, amely 14 nanométeres FinFET technológiával készül. A processzor az ARM Cortex A53 magokat használja, amely rendkívül hatékony, ezáltal az akkumulátor időt kedvezően érinti. az Exynos 7270 emellett a Samsung SiP-ePoP csomagolási technológiáját is alkalmazza - ez a forradalmi megoldás lehetővé teszi, hogy a processzor gyorsító tára, memóriája, tápellátása az ARM magokkal együtt helyezkedjen el egyetlen aprócska csomagban. Ennek köszönhetően sokkal kisebb a hőtermelés, és persze a fogyasztás, így növekszik a játékidő.

Az úttörő processzor technológiához különleges kivitelezésű nyomtatott áramkör is tartozik: a FiiO olyan hatrétegű, nagy sűrűségű vezetőket alkalmazott, amelyeket az okostelefonokban találunk meg. Ez a 0,8 milliméter vastagságú réteg vékony és kecses kivitelt tett lehetővé az M7 tervezésekor. A vékonyság szintén kisebb hőtermelést, kisebb fogyasztást, és ezáltal kisebb elektromos zajszennyeződést jelent.

Az izgalmas technikai vívmányok tovább folytatódnak a termék vezeték nélküli tudása kapcsán is: a Bluetooth 4.2 chip támogatja az aptX-HD hangátvitelt, a Qualcomm cég forradalmi és csúcsminőségű vezeték nélküli hang továbbítási megoldását. Ez a hifi körökben is elfogadott minőség teljesen vezeték nélküli, energiatakarékos és kellően megbízható a zenehallgatási igényekhez is. A FiiO M7 emellett támogatja a Sony cég által életre hívott LDAC jelzésű vezeték nélkül kodeket, amely a klasszikus átvitellel szemben háromszoros adatmennyiséget képes továbbítani Bluetooth technológián keresztül, ezáltal gazdagabb, tartalmasabb minőséget továbbít.

Az aptX, az aptX-HD és az LDAC technológiák kiaknázásához mind az adó, mind pedig a vevő egységnek támogatnia kell ezeket a funkciókat, vagyis a FiiO M7 lejátszó mellett a zenét megszólaltató forrásnak is tudnia kell ezeket a képességeket.

A Bluetooth mellett a FiiO M7 másik csúcsminőségű kimeneti megoldása az USB. Egyelőre a FiiO Q1 Mark II és a FiiO Q5 erősítőkkel működik tökéletesen kompatibilisen ez a képesség, ám idővel többféle hangkártyával kapcsolatosan is megjelennek majd tapasztalatok. A FiiO M7 USB-C kimenettel rendelkezik, elsőként térve át az új ipari szabványra a FiiO lejátszók közül. USB kimeneten keresztül a termék támogatja a DSD hang kivezetést, akár a DSD128 felbontású tartalmakat is. Az USB-C emellett a töltést és az adatátvitelt is biztosítja, ráadásul rajta keresztül gyorsabban tölthetjük az eszközt, mint mikró-USB-n keresztül.

Megjegyzés: A DSD a Direct Stream Digital elnevezés rövidítése. Egy nagy felbontású zenei formátumot jelöl, ám másfajta kódolási metódussal képezi le a zenét, mint az elterjedt számítástechnikai formátumok (Apple Lossless, AIFF, WAV, FLAC). A DSD esetén nincsen bitmélység, mert minden egyes egység egyetlen bites, ám a mintavételezés száma sokkalta nagyobb, mint a lentebb felsorolásra kerülő PCM formátumok esetén. A DSD másodpercenként 2,8 millió darab mintavételezést tartalmaz, és minden egyes minta egy bites. A végeredmény tehát ugyanúgy nagy felbontású, csak másként.

Az M7 hangját egy ESS által gyártott Sabre 9018Q2X chip biztosítja: ez a SoC egy nagy felbontású digitális-analóg átalakító és egy fejhallgató erősítő kombinációja. Ez a chip kettő különálló tápegységgel rendelkezik, külön az analóg és külön a digitális tartalom számára. A belső fejhallgató erősítő szintén saját duál tápegységgel rendelkezik. Emellett a chip kiegészül egy LPF (low-pass filter) nevű, szabadon állítható képességgel, amely révén a fejlesztők által kívánt hangkép jobban elérhető. Az ESS Sabre 9018Q2X mindezt mindössze 49 milliwatt fogyasztás mellett képes biztosítani, a kis fogyasztás pedig rendkívül kedvező jel-zaj viszonyt eredményez: -100 decibel alatti a zajszint.

A FiiO M7 az első és egyetlen olyan FiiO termék, amely egy tömeges igénynek mondható komponenst tartalmaz: FM rádiót. A cég dedikált FM chipet alkalmaz, mégpedig a Si4705 típust. Ez a kimondottan rádió vételre optimalizált digitális jelfeldolgozó egység kiváló minőségű FM rádió élményt nyújt úgy, hogy nem zavarja az ESS 9018Q2C hangfeldolgozó processzort. A FiiO M7 a kicsiny lejátszókhoz hasonlóan a fülhallgatónk kábelét használja antennának, vagyis az FM rádió funkció akkor használható, ha valamilyen minijack kábel segíti a vételt. A 76 MHz és 108 MHz közötti sávokat képes feltérképezni a termék, mégpedig az európai igények szerinti részletességgel.

A FiiO M7 komoly újítást mutat be az akkumulátor használat terén is: a termék 20 óra játékidőt biztosít, amely után USB-C kábel segítségével feltölthetjük. Különlegessége még a 40 napos készenléti idő, vagyis nem merül le a fiókunkban, ha pár napig nem használjuk, ezáltal nem csökken jelentősen a töltöttsége inaktivitás esetén. Egyes lejátszók akár egy inaktív hétvége alatt lemerülnek, de nem a FiiO M7!

A FiiO M7 a kijelző terén is komolyat fejlődött: a 480 x 800 képpontos felbontás egy 3,2 hüvelykes átlóval rendelkező panelben igen részletgazdag, amely szépen olvasható feliratokat és látványos album borítókat eredményez.

A termék használati élményének kiemelkedő eleme a különálló, zsebben is használható lejátszás/szünet gomb, valamint a hangerő szabályozó potméter, amely egy valódi tekerőgomb. A FiiO a termék kezelőfelülete terén a Google ingyenesen hozzáférhető operációs rendszerének nagyban leegyszerűsített változatát vette alapul, amely kellően gyors és könnyedén kezelhető kézmozdulatokkal és bökésekkel. A FiiO M7 a kezelőfelületével kissé az egykori iPod nano termékre hajaz, amelynek kerek ikonjait és hatos ikon kiosztását ülteti át a FiiO lejátszók világába. Ez azonban praktikus, a zenére fókuszáló megjelenés.

A FiiO M7 elképesztő méretű mikró-SD kártyákat támogat: akár 512 GB-os kártyával is bővíthetjük a 2 GB-os belső tárhelyét. A belső tároló alapvetően a szoftverek telepítését célozza, nem annyira a zenetárolást - természetesen kis méretű zeneanyagot is elhelyezhetünk rajta. A kisebb belső kapacitásnak az is célja volt, hogy a magas jogdíjakat kérő európai piacokon a termék ne legyen indokolatlanul drága - a FiiO korábbi bevezető lejátszója, az M3 közel annyiba került, mint a tárhely nélküli X1 lejátszó, amely a beépített tárhelyre volt visszavezethető. Az M7 esetén nem követett el efféle hibát a gyártó, és 2 GB-ban határozta meg a beépített tárat, amely sok zenei alkalmazás tárolására elegendő, míg a zenéket egy mikró-SD kártyán tudjuk elhelyezni.

A FiiO M7, mint nagy felbontású veszteségmentes lejátszó több népszerű formátumot támogat 192 kHz mintavételezés és 24-bites mélység mellett. Ezek között található a veszteségmentes zenehallgatás terén kvázi szabványként elterjedt FLAC, valamint természetesen az Apple Lossless (APE), a WAV, az AAC, a WMA, az OGG és az MP3 is.A FiiO M7 standard, négyeres 3,5 milliméteres minijack kimenetet kínál, amely azonos a FiiO F1, F3, F5, FH1, F9 és F9 Pro fülhallgatóinak kiosztásával. A fülhallgatók lehetővé teszik a kábelen keresztüli vezérlést, a léptetést, megállítást, elindítást és a hangerő szabályozást. A FiiO M7 emellett a népszerű vonali kimeneti funkciót is biztosítja, amely révén erősítőkhöz vagy hangszórókhoz kapcsolhatjuk közvetlenül a lejátszót.

Megjegyzés: A fülhallgató kimenet a CTIA kiosztást alkalmazza, vagyis nem azonos az Apple EarPods által használt standarddal. Az EarPods szól a lejátszón keresztül, de hangerőt nem szabályoz.

A FiiO kiváló minőségű lejátszójához elegáns kiegészítőket is kínál: az éjkék színű műbőr tok, a kijelzővédő fólia, illetve az átlátszó polikarbonát tok formavilágban és méretben tökéletesen illeszkedik a lejátszóhoz.

A FiiO M7 termék négy izgalmas színben érhető el: a természetes aluszürke és a népszerű fekete mellett ragyogó kék és tűzpiros árnyalatokban is kapható.

Részletes technikai paraméterek
CPU: Exynos 7270 14 nm
DAC: ES9018Q2C
Vezeték nélküli technológia: Bluetooth 4.2 (aptX, aptX-HD, LDAC)
USB: USB-C (480 Mb/s)
Kijelző: 3,2 hüvelykes átló (8,128 cm) 480 x 800 képpont
Méretek: 52 x 109 x 13 milliméter
Tömeg: 116 gramm
Töltési idő: 2,5 óra (váltóáram, 5 Volt, 2 Amper - Apple 12 Wattos falitöltő használata ajánlott)
Akku idő:
• 20 óra fejhallgató kimenet használata mellett
• 30 óra Bluetooth kimenet használata mellett
Akkumulátor: 1880 milliamperórás lítiumionos
Tárhely: 2 GB belső tár, mikró-SD foglalat külön megvásárolható mikró-SD kártyákkal
Színek: fekete, aluszürke, piros, kék
A FiiO M7 lejátszó megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.
Ára: 59.047 forint+áfa (bruttó 74.990 Ft)


M7 fekete színben

M7 aluszürke színben


 


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu