Az Elgato univerzális megoldást alkotott az összes olyan Mac géphez, amely rendelkezik az iparág periféria kapcsolati csúcsát jelentő, USB-C formátumú Thunderbolt 3 kapuval: A Thunderbolt 3 Dock nevű egység jóvoltából egyetlen kábelt elegendő a Mac-hez csatlakoztatni, és minden gyakorta használt kiegészítőnk életre kel, köszönhetően a dokk nyújtotta állandó kapcsolatnak, ráadásul töltődik is a Mac a használat közben.

Az Elgato Thunderbolt 3 Dock segítségével eltűnhet asztalunkról a kábelrengeteg, megelőzhetőek a kábelkirántásból adódó balesetek és sérülések: egyetlen Thunderbolt 3 kábelt kell csupán csatlakoztatni, amely összeköttetést jelent a Mac és az Elgato Thunderbolt 3 Dock között, és minden kiegészítőnket ehhez az egységhez kapcsolhatunk.Az Elgato három darab USB 3.0 (USB-A formátum) kaput helyezett el a dokkján, így a klasszikus nyomtatóink, memóriakártya olvasóink, USB kulcsok, lapolvasók csatlakoztatása, merevlemez alapú nagy kapacitású tárhelyek csatolása egy központi egységhez történik, nem pedig a számítógéphez, így az eszközök használatával járó kábelrengeteg is visszafogottan kezelhető.

Fontos paraméter, hogy mindhárom USB kapu tápot is biztosít, vagyis akár eszközeink töltésére is használhatjuk őket - ez a képesség akkor is megvan, ha a Mac nincsen csatlakoztatva, de a dokk kábele be van dugva a konnektorba. A tápellását jóvoltából az Apple USB SuperDrive csatlakoztatása is biztosított, és az iPad töltése sem ütközik akadályba.

Az Elgato Thunderbolt 3 Dock natív DisplayPort kapcsolatot is biztosít, amely révén 4K kijelző csatlakoztatható az egységhez, valamint sok egyéb megoldás, amely a DisplayPort szabványt támogatja. A szabad Thunderbolt 3 kapun pedig akár még egy 4K kijelzőt csatlakoztathatunk, sőt, akár Thunderbolt 3 alapú 5K kijelző is a rendszerbe illeszthető. Ebből egy darabot tud meghajtani ilyen módon az Elgato Thunderbolt 3 Dock. A Thunderbolt 3 kapu egyébként lefelé kompatibilis, tehát az Apple Thunderbolt 3 (USB-C) Thunderbolt Adaptere jóvoltából akár régebbi Thunderbolt eszközöket is csatlakoztathatunk.Az Elgato Thunderbolt 3 Dock jóvoltából gyors hálózati kapcsolatra is lehetőség van: a termék beépített Gigabit Ethernet csatlakozója révén nem kell további külső kiegészítőket használni és lefoglalni a Mac értékes Thunderbolt 3 portjait. Napjaink elterhelt WiFi hálózatainak ismeretében a gyors vezetékes kapcsolat igen előnyös paraméter.

Vezetékes multimédiás hangfalszett, például egy Harman/Kardon SoundSticks III is folyamatosan csatlakoztatva lehet az Elgato Thunderbolt 3 Dock minijack kapujához, amely természetesen fejhallgató csatlakoztatását is támogatja. A hang kimenet mellett bemenet is található az egységen, amely révén hangfelvételeket készíthetünk, mikrofonokat csatlakoztathatunk a Mac-hez külső hangkártya használata nélkül.

A Thunderbolt 3 kapcsolat továbbfűzhető, és ezt a paramétert az Elgato Thunderbolt 3 Dock is kamatoztatja: egy szabad Thunderbolt 3 kapuja révén olyan egységek csatlakoztatását is lehetővé teszi, mint egy másik Mac Target Disk módban, vagy éppen egy gyors Thunderbolt 3 alapú tárhely rendszer.

A sokféle egység csatlakoztatása természetesen komoly odafigyelést igényel: a lemezek biztonságos leválasztása a szétválasztás előtt nem egyszerű feladat - szerencsére az Elgato figyelembe vette ezt a paramétert is. Az Elgato Thunderbolt Dock Utility telepítését követően távozásunk előtt a szoftver segítségével biztonságosan leválaszthatunk egyetlen lépésben minden olyan egységet, amely ezt igényli, és már indulhatunk is utunkra.

Részletes technikai paraméterk
Két darab Thunderbolt 3 kapu (40 Gb/s kétirányú adatkapcsolat)
Egy DisplayPort 1.2 kimenet (HDCP megfelelőségű; 4096 x 2160 képpont)
Három darab USB 3.0 kapu (5 Gb/s névleges átviteli sebesség, tápellátás biztosított, UASP & USB 2.0 kompatibilis)
Egy darab 3,5 milliméteres minijack kimenet (analóg sztereó)
Egy darab 3,5 milliméteres minijack bemenet (mono)
12 Voltos tápellátás külső tápról (5 Amper)
Egy darab Gigabit Ethernet RJ-45 konnektor
A csomag félméteres Thunderbolt 3 kábelt tartalmaz

Méret: 17,8 x 8 x 2,5 centiméter
Tömeg: 260 gramm

Rendszerkövetelmények:
macOS 10.12.5 vagy újabb rendszer
Windows 10 vagy újabb
Thunderbolt 3 kapu


A TERMÉK NEM KOMPATIBILIS AZ USB-C KAPUVAL SZERELT MACBOOK MODELLEL, CSAK A THUNDERBOLT 3 KAPUVAL!!!

Az Elgato Thunderbolt 3 Dock megvásárolható az iJoe.hu Apple Authorised Reseller üzlettől félméteres kábellel.
Ára: 72.441 Ft+áfa (bruttó 92.000 Ft) 


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. V. Galamb utca 5. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu