Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek
PCI Express kártya USB-C kapuval

Az USB-C az utóbbi évek egyik legnagyobb volumenű számítástechnikai fejlesztése volt: az Apple bevonásával alkotott új szabvány tölt, adatot cserél, két irányban is csatlakoztatható, láncba fűzhető és elképesztően gyors mindehhez! Érdemes arra, hogy meglévő eszköztárunkat elkezdjük lecserélni rá, és ígéretes fejlődési irány akkor is, ha régi szürke házas Mac Pro számítógépünk van, amelyet néhány éve egészen drágán vásároltunk, és a mai napig elegendőnek érezzük a teljesítményét a munkánkhoz, de nem szeretnénk lemaradni a remek új kiegészítőkkel való kompatibilitás terén sem.

A CalDigit cég több USB-C megoldást is kínál a Mac felhasználók számára, így például egy FASTA 6GU3 Plus nevű PCI Express kártyát, amely a nevének megfelelően igen gyors: a leggyorsabb külső adatkapcsolatot biztosítja a régi Mac Pro modellek számára.

A CalDigit FASTA 6GU3 Plus roppant átgondolt termék: miközben két darab, egyenként 6 Gb/s eSATA kapcsolatot nyújt a költséghatékony nagy kapacitású külső tárhelyekhez, USB 3.1 kapcsolatot is biztosít, amely akár 10 Gb/s átviteli sebességet kínál. Ennek jóvoltából számos USB-C kiegészítőt kapcsolhatunk a régi Mac Pro modellhez, és kompatibilisek lehetünk a jövő sokféle USB-C termékével is. Továbbá elérhető egy klasszikus formájú USB 3.0 csatlakozó, amely 5 Gb/s elméleti átviteli sebességet biztosít, és lefelé kompatibilis az USB 1.1 és USB 2.0 eszközökkel is.

A CalDigit FASTA 6GU3 Plus PCI Express 2.0 szabványú, azaz a MacPro3,1, MacPro4,1 és MacPro5,1 modellekkel kompatibilis, USB-C kompatibilitást biztosítva a 2008-tól megjelent Mac Pro modellek mindegyike számára. (A CalDigit FASTA 6GU3 Plus a MacPro1,1 és MacPro2,1 modellekkel nem kompatibilis. Minimális rendszerkövetelménye OS X 10.8.4 operációs rendszer, de a 10 Gb/s sebességet csak a macOS 10.12-től támogatja a Mac.)

A professzionális igényeket szem előtt tartó CalDigit cég azon nem titkolt szándékkal is adta ki a FASTA 6GU3 Plus termékét, hogy a régi Mac Pro modellek tulajdonosai gyors SD-kártya olvasókat és külső SSD meghajtókat is csatlakoztathassanak a Mac Pro gépeikhez. Az USB-C fordítva is csatlakoztatható, kényelmes használati lehetőséget kínálva, ráadásul már az USB 3.1-es keretrendszer szerint készült, amely révén 10 Gb/s az elméleti sebessége.

A CalDigit FASTA 6GU3 Plus felületén lévő USB 3.1 kimenet 5 Voltos feszültséget biztosít az iOS eszközeink töltésére, 3 Amper áramerősséggel. Ennek köszönhetően a töltés gyors és megbízható is. A töltéshez Lightning USB-C kábel szükséges, amelyet például az Apple biztosító 1 és 2 méteres hosszal.

A CalDigit FASTA 6GU3 Plus külső oldalán lévő USB A kapu mellett az USB-C kapu is lefelé kompatibilis, csupán egy adapter használata szükséges ahhoz, hogy USB 3.0 vagy régebbi eszközeinket az USB-C kapura csatlakoztathassuk.

A CalDigit megoldása azért is praktikus, mert ha valakinek eSATA és gyors USB 3.0 kapcsolatra is szüksége van, akkor két kártya helyett eggyel megoldhatja a kihívást. Emellett az USB-C kapcsolat korszerűsíti is a Mac Pro tornyunkat.

A CalDigit FASTA 6GU3 Plus használata az OS X 10.8.4-es rendszertől felfelé nem igényli meghajtóprogram telepítését, köszönhetően a széleskörű rendszerszolgáltatások használatát. A 10 Gb/s átviteli sebesség a macOS 10.12-től kezdődően támogatott, ez előtt csak korlátozott sebességgel üzemel a kártya. A macOS Sierra firmware-t külön igény szerint biztosítja a CalDigit, a kártya alap kiszerelésében 5 Gb/s átviteli sebességgel üzemel.

További lehetősége a CalDigit FASTA 6GU3 Plus kártyának, hogy beépíthetjük Thunderbolt alapú bővítő házakba, mint a Sonnet Echo Express konstrukciók, ezáltal olyan gépek számára is biztosíthatunk USB-C képességet, amelyik nem rendelkezik PCI Express bővítési lehetőséggel, de van rajta lehetőleg Thunderbolt 2 kapu. Ezen keresztül kiaknázhatjuk a kártya maximális sebességét.

Részletes technikai paraméterek:
1 x USB 3.1 szabványú USB-C kapu
1 x USB 3.1 szabványú USB A kapu
2 x eSATA 6G kapu
Átviteli sebesség: 10 Gb/s USB 3.1 szabvánnyal, 6 Gb/s eSATA kapun keresztül
Szabvány: PCIe x4
Thunderbolt támogatás: külső bővítő házakban lehetséges


Operációs rendszer specifikus tudnivalók:
• A macOS PCI Express kártya kezelési mechanizmusa okán a csatlakoztatott lemezek szoftveresen leválasztásra kerülnek, ha a Mac elalszik. Ennek a kényelmetlenségnek az elkerülése érdekében javasolt az alvási funkciót kiiktatni, vagy az alvás előtt manuálisan leválasztani a lemezeket, és használatkor ismét visszacsatolni.
• Az eSATA kapuk alkalmasak arra, hogy rendszer indítsunk az eSATA lemezeinkről. Az USB 3.1 kapuk nem támogatják az operációs rendszer indítást.

A CalDigit FASTA 6GU3 Plus PCI Express kártya megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől a szürke házas Mac Pro modellekbe, illetve külső Thunderbolt foglalatokba.

Ha bizonytalan a számítógépe vagy operációs rendszere kompatibilitásával kapcsolatosan, kérje szaktanácsunkat!

A CalDigit FASTA 6GU3 Plus tipikusan raktárról elérhető.
Ára: 53.543 forint+áfa (bruttó 68.000 Ft)
Raktáron.


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 

  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu