Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek

   Apple TV Remote (Siri Remote) távvezérlő
 

Az Apple 2005-ben újra feltalálta a távvezérlőt. Az akkor bemutatott iMac modellek mellé kínált Front Row szolgáltatás egy belépő volt az otthoni szórakoztató elektronika világába. Nagy utat járt be azóta a cég, és 2015-ben egy újabb nagy lépést tett az otthoni szórakoztatás világába: a cég Apple TV sorozata alkalmazásokkal kiegészítve egy haszontalan doboz helyett a digitális életünk és az otthonunk kiemelten fontos elemévé alakította át a televíziót. Ennek a komoly átalakulásnak fontos eleme a távvezérlő, amelyből az új készülék mellé egy egészen új modellt mutatott be az Apple, amely nem csak vezérel, de különféle alkalmazásokban használhatjuk az extra képességeit is.

Az Apple TV Remote nevű egység Bluetooth 4.0 szabványú, de továbbra is magába integrálja az infravörös jelküldés képességeit abból a célból, hogy akár otthoni televíziónkat vagy erősítőnket vezéreljük vele, ha az megfelel a HDMI-CEC specifikációknak. Elem helyett immáron beépített újratölthető akkumulátort tartalmaz, amely akár több hónap működést tesz lehetővé egy feltöltéssel. A készülék töltése Lightning-USB adatkábellel történik, amely rendkívül praktikus az iPhone-ok uralta világban, ahol mindenki rendelkezik Lightning kábelek sokaságával.Az Apple TV Remote kiváló képessége, hogy gyorsulásmérővel és giroszkóppal is kiegészül, amely révén a különféle játék alkalmazásokban vezérlő funkciókra is alkalmas - az új termékkel az Apple a játékkonzolok piacára is belépést kínál - az Apple TV és a tvOS nyújtotta újdonságok között a televízió méretén élvezhető játékok megjelenése is helyet kap.

Az Apple TV Remote roppant mód kézre áll, kényelmesen használható: hangerő szabályozó gombja mellett a lejátszás/szünet gomb, a menü, illetve a főképernyőre visszatérő Home gomb is megtalálható. Az angolul jól beszélők számára kínál hang alapú vezérlést a Siri gomb lenyomása és a dupla-mikrofon, amely szintén részét képezi az Apple TV Remote egységnek.

A készülék kiforrott Apple megoldásokat vonultat fel, így felső felülete üveg bevonatú érintésérzékelővel van felszerelve, így a lapozáshoz többé nem kell gombokat nyomogatnunk, elég csak végigsimítani egy ujjunkat a felületen. A kiválasztás szintén bökéssel történik az érintőfelületen.

Az Apple TV Remote része minden 2015-ös sorozatú Apple TV készülék csomagjának.

Az Apple TV Remote egyik kiegészítő képessége, hogy a beépített infravörös vezérlője képes televíziókat és erősítőket bekapcsolni, hangerőt szabályozni, HDMI bemenetet kiválasztani és kikapcsolni. Az Apple TV Remote kizárólag a HDMI-CEC (High-Definition Multimedia Interface Consumer Electronics Control) szabványt támogató televíziókkal és erősítőkkel képes együttműködni infravörös jel segítségével. A távvezérlő jóvoltából lehetőségünk van a felsorolt funkciókra, azaz hangerőt csökkenteni és növelni, bekapcsolni a készüléket és kiválasztani a megfelelő HDMI bemenetet, amikor az Apple TV felébred, valamint kikapcsolni a szettet, ha az Apple TV elalszik.

Külön megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.
Ára: 15.740 forint+áfa (bruttó 19.990 Ft)Vásárlói kérdések és válaszok

Az amerikai Apple oldalon azt olvastam, hogy az Apple TV modellek mellé Siri Remote jár. Az Önök lapján Apple TV Remote-ot emlegetnek. Magyarországon nem ugyanaz a távvezérlő jár az Apple TV-hez, mint Amerikában?
Az Apple TV Remote és a Siri Remote ugyanaz a termék. Pusztán marketing megfontolásból az Apple nem hívja Siri Remote-nak a terméket olyan országokban, ahol anyanyelvi szinten nem működik a Siri funkció. Amennyiben a fejlesztés eléri a magyar nyelvet, várhatóan Magyarországon is Siri Remote lesz a termék neve, de amíg nem ért és nem beszél magyarul a Siri funkció, addig Apple TV Remote a termék hazai neve. Különbség azonban a névváltozatok ellenére nincsen.

Olvastam a lapon, hogy az új Apple TV Remote/Siri Remote is tartalmaz infra jeladót, és azzal televíziókat és erősítőket is vezérelhetek. Akkor a 7 éves erősítőmet is tudom irányítani vele?
Elképzelhető, de mindenképpen ellenőrizni kell a HDMI-CEC kompatibilitást. A HDMI-CEC (High-Definition Multimedia Interface Consumer Electronics Control) funkciót 2008-ban szabványosították, de csak 2010-2011-től kezdett széles körben elterjedni. Vannak azonban ezt megelőző termékek is, amelyek már magukban foglalják a képességet. Fontos tehát tudni, hogy pusztán a HDMI kapcsolat és az infravörös távvezérelhetőség nem garantálja a két termék együttműködését. Mindenképpen HDMI-CEC képességű eszköz szükséges ahhoz, hogy bizonyos funkciókat (és nem minden funkciót) át tudjon venni az Apple TV Remote.
Sirimote - Okos alkalmazás a Mac gépekkel való használatra

Az Apple TV Remote a Bluetooth kapcsolatának köszönhetően természetesen nem csak az Apple TV készülékkel használható, hanem akár a Mac gépekhez is párosítható. A jóvoltából újra élvezhetjük azt a kényelmet, amelyet egykoron az infravörös érzékelővel szerelt Mac gépek számára az Apple Remote régebbi változata jelentett! Ám nem kell attól tartanunk, hogy másik eszköz bezavar a gépbe, mert az Apple TV Remote párosítást követően csak egy Mac géppel működik, és azt a Mac gépet csak a párosított távvezérlő tudja szabályozni.

A Sirimote nevű ingyenes alkalmazás letöltését követően máris párosítani tudjuk az Apple TV Remote egységet a Mac gépünkhöz - ha rendszeresen kívánjuk használni a kiegészítőt a Mac-kel, akkor érdemes beszerezni egy új példányt, mert a párosítással az Apple TV kapcsolat megszűnik.

A párosítás a menü és a hangerő emelő gomb öt másodpercig való nyomva tartásával történik a Mac irányába, amennyiben azon be van kapcsolva a Bluetooth képesség. Ezt követően a Sirimote alkalmazás megmutatja, hogy mely gombbal milyen funkciót érhetünk el. A Sirimote révén az Apple TV Remote (vagy Siri Remote) az éppen felül lévő programot tudja vezérelni, legyen az az iTunes, a QuickTime Player vagy éppen a Keynote.A médialejátszó alkalmazások vezérlése elsősorban kényelmi téma, de az előadásokat tartó felhasználók számára a Keynote vezérlési lehetőség valódi felüdülést jelent, mert nem kell egy iPhone készüléket fogni a kezünkben, hanem egy kényelmes távvezérlővel tudjuk léptetni a prezentációnkat. Az Apple TV Remote elképesztően jól illeszkedik a kézbe, így a vezérlő képessége kiváló. A Bluetooth kapcsolat révén pedig nem kell figyelnünk arra, hogy merre irányítjuk, hiszen bárhogyan veszi a jelzését a Mac.

A Sirimote révén az Apple TV Remote és a Mac együttese nem csak kiváló médiaközpont, de álom prezentációs összeállítás is!

A Sirimote alkalmazás letöltése…


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 


 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu