Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek
A kaliforniai AKiTiO cég egyre kiválóbban méri fel a professzionális igényeket a tárhely termékek megalkotása során. Ennek az irányzatnak az egyik remekműve az AKiTiO Thunder3 RAID Station nevű eszköz, amely többféle olyan paramétert egyesít, amelyre a pro világnak szüksége lehet. A kiegészítő Thunderbolt 3 kapuval van szerelve, így a legújabb gépekhez kínál elképesztően gyors adatkapcsolatot, hardveres RAID vezérlővel rendelkezik a jobb teljesítmény érdekében, képes részben tölteni a vele használt Mac-et, előoldalán memóriakártya olvasó, hátoldalán USB elosztó, Ethernet és DisplayPort kimenet is található!

Az AKiTiO Thunder3 RAID Station termék a nevének megfelelően egy olyan többlemezes tárhely rendszer, amely Thunderbolt 3 kapuval rendelkezik, vagyis az Apple USB-C formátumú megoldását használja, amely a MacBook Pro (Late 2016 és későbbi), iMac (Mid 2017 és későbbi), illetve iMac Pro modelljein jelen van. A Thunderbolt 3 kapu 40 Gb/s kétirányú adatátvitelt tesz lehetővé, amely ráadásul integrálja a DisplayPort videó technológiát, és akár 100 Watt tápellátást is képes szállítani a USB Power Delivery szabványnak megfelelően.

Az AKiTiO igyekezett ennek a nagyszerű szabványnak a legjobb paramétereit kiaknázni. Mivel a kétlemezes rendszer nyilvánvalóan nem használná ki a Thunderbolt 3 elképesztő sávszélességét, így a készülék hátoldalán tovább vezeti a Thunderbolt 3 képességet, vagyis a Mac-en lefoglalt kapu továbbra is elérhető marad további eszközök számára, amelyek nem igényelnek akkora sávszélességet - például az AKiTiO Neutrino USB-C külső ház, vagy éppen az AKiTiO SK-2520 nevű dupla lemezes mobil megoldás, amely az USB 3.1 szabványra épül, és USB-C kapuval rendelkezik.Az AKiTiO Thunder3 RAID Station termékbe akár kettő darab SATAIII merevlemezt is beépíthetünk, vagyis a jelenlegi csúcsokat elérve akár 2 x 12 TB tárhelyet, 24 TB-os RAID0 tárhelyrendszert hozhatunk létre. Igény esetén RAID1 tömböt is alkothatunk, amikor az egyik lemezt tükrözzük a másikra, ilyenkor a lemezeken azonos adattartalom lesz megtalálható. Mivel ez a RAID szervezés hardveresen történik, így kellően gyors, és nem függ az operációs rendszertől. Fontos előnye még a terméknek, hogy a két lemezhely különálló vezérlővel rendelkezik, vagyis ha nem RAID tömböt használunk, hanem simán meg van formázva a két meghajtó, akkor is kiaknázhatjuk a lemezek maximális sebességét, nem egy vezérlő küzd a két lemez jelentette igényekkel. Ez azt jelenti, hogy mindkét SATA csatoló elméleti 6 Gb/s átvitelt kínál, amelyet olyankor aknázhatunk ki, ha SSD-t helyezünk az egységbe.

Megjegyzés: A macOS operációs rendszer a termék 2018. tavaszi megjelenésekor kizárólag HFS+ fájlrendszerű RAID tömböt tud alkotni, vagyis az új Apple File System (APFS) formátumában nem képes RAID lemezeket alkotni. Ez a képesség idővel változhat, de a termékleírás születésekor ez az aktuális állapot.Az akár 2 x 12 TB tárhelyünkből tehát egy viszonylag gyors 24 TB-os külső háttértárat hozhatunk létre, amelyre fényképeket, videóanyagokat helyezhetünk, és természetesen Time Machine biztonsági mentéseket is készíthetünk. Az AKiTiO arra törekedett, hogy a termék annak ellenére, hogy külső megoldás, ne legyen kényelmetlen a használat során, sokkal inkább alkossa mindennapjaink részét. Ezt célozzák a kvázi dokkolóra emlékeztető képességek, mint a kártyaolvasó, amelybe bármely SD 4.0 (UHS-II) [SDHC vagy SDXC] kártyát behelyezhetjük, vagyis a legtöbb fényképezőgép és videókamera által használat formátumot támogatja a termék, illetve adapter segítségével az akciókamerák által kedvelt mikró-SD kártyákat is beolvashatjuk. Köszönhetően az SD 4.0 specifikációknak 156 MB/s vagy 312 MB/s átviteli sebesség is elérhető a kártya típusától függően, vagyis rendkívül gyors kártyaolvasóval van dolgunk.

Egy dokkolónak előnyös vonása lehet még, ha a hátoldalán van pár hasznos csatlakozó: az AKiTiO a lefoglalt Thunderbolt 3 továbbadásán túl kettő darab USB-A szabványú (3.1 Gen. 1.), egyenként 5 Gb/s átviteli sebességű csatlakozót is elhelyezett a termék hátán. Ezek mellett található a Gigabit Ethernet hálózati csatoló, amely rendkívül praktikus, ha vezetékes hálózatra is csatlakozni kívánunk a Mac géppel, és arra nem kívánunk egy további adaptert igénybe venni, és azzal lefoglalni a Mac-en még egy Thunderbolt 3 portot - a MacBook Pro 13” alapmodelleken ugyebár csak kettő port van, tehát ott különösen fájó lefoglalni ezek bármelyikét. A Gigabit Ethernet kapu révén akár hálózati tárhelyekhez is kapcsolódhatunk, de a leterhelt WiFi hálózatunk erőforrásait is megkerülhetjük a vezetékes kapcsolat révén.Figyelem! Az Ethernet csatlakozás lehetőséget ad arra, hogy a rendszerhez hálózati tárhelyeket csatlakoztassunk, de maga a készülék nem egy NAS, vagyis a használatához mindenképpen egy Mac-hez kell csatlakoztatnunk.

Az AKiTiO Thunder3 RAID Station termék emellett natívan továbbviszi a Thunderbolt 3 hardveres képességét a DisplayPort 1.2 szabványú monitorok csatlakoztatására, amelyeket 4K felbontással akár 60 Herz képfrissítéssel képes meghajtani. Ennek segítségével akár egy 4K monitort is a rendszerbe iktathatunk. A DisplayPort kapcsolat teljesen natívan történik, vagyis nem kell szoftver telepítenünk, csak egy kompatibilis monitort csatlakoztatnunk megfelelő kábellel, és máris működik a kapcsolat.

Megjegyzés: A DisplayPort kapcsolat használatához az AKiTiO termék mellé biztosított kábelét kell használnunk! Egyes hosszabbító kábelek vagy hosszabb Thunderbolt 3 kábelek nem viszik át a DisplayPort jelet, így a funkció nem működik!A DisplayPort kapcsolat egyszeri összeköttetés, azaz nem DP++ (duál-mód) specifikus. Ha a csatlakoztatni kívánt kijelző DP++ specifikációjú, akkor azt közvetlenül a Mac-re kell csatlakoztatni átalakítóval, nem pedig az AKiTiO házra, mert az nem fogja meghajtani semmilyen módon.

Az AKiTiO Thunder3 RAID Station képes arra, hogy 27 Wattal táplálja a csatlakoztatott MacBook Pro modelleket. Ez hagyományosan nem elegendő a gép teljes feltöltéséhez, de például az éjjel rajta hagyott MacBook Pro modellt reggelre garantáltan feltölti a külső ház. (Az AKiTiO a kis méret érdekében 9 Voltos, 3 Amperes külső tápegységet biztosít a termékhez.)A látványos formatervezésű külső kiegészítő képes arra, hogy egyes időszakokban akár ventilátor nélkül üzemeltessük. Ha éjjel kell dolgoznunk, és nem szeretnénk, hogy zúgjon a termék, amelyben például két darab SSD dolgozik, így szinte hangtalan, akkor le tudjuk kapcsolni a hűtést. Ez azonban nem a rendeltetésszerű működés, és a gyártó kimondottan felhívja arra a figyelmet, hogy a tárhelyek igénylik az aktív hűtést, így lehetőség szerint minimalizáljuk a hűtés nélküli használatot, illetve azt csak olyan helyen vegyük igénybe, ahol megfelelő a klimatizálás.

A szép kialakítású, alumínium házas termék előnye, hogy csavarhúzók nélkül tudjuk behelyezni a merevlemezeket. A nagy méretű, recés bevonatú rögzítő csavarok kézzel könnyedén kilazíthatóak, és a lemez behelyezés után meghúzhatóak. A lemezeket is egyszerűen tudjuk rögzíteni kézzel anélkül, hogy külön eszközöket kellene használnunk.Részletes technikai paraméterek:
Méret: 23,8 x 8,5 x 14,7 centiméter
Zaj: 14,5 dB saját ventilátorhang (a merevlemezek működésének hangja ezt fokozza)
Rendszerkövetelmény: macOS 10.12.4 vagy frissebb operációs rendszer


A csomag félméteres kábelt tartalmaz.

Az AKiTiO Thunder3 RAID Station megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.
Ára: 103.937 forint+áfa (bruttó 132.000 Ft)


 


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu