Az AirPort Express minden idők egyik legsikeresebb WiFi router megoldása az Apple-től, amely 2004 óta a kis méretű mobil megoldások kedvelői körében igen nagy népszerűségre tett szert. Az Apple folyamatosan fejlesztette az egységet, amelynek eredményeként 2012. júniusában egy teljesen átformált, az Apple TV alakját idéző kicsiny példány jelent meg, amely illeszkedik a többi AirPort termék arculatához, és tudása is jelentősen növekedett.

Két sávon, párhuzamosan
Az AirPort Express bázis képes arra, hogy egyszerre szolgálja ki alacsonyabb WiFI teljesítményű, 2,4 GHz-es eszközeinket, mint az iPod touch, a régebbi iPhone készülékek, illetve nyújtson gyors és minimális interferencia kockázatot jelentő 5 GHz-es hálózati szolgáltatást az olyan gyors egységeknek, mint az iPad vagy a Mac gépeink. Köszönhetően annak, hogy a hálózati szolgáltatás egyszerre történik, egy lassabb egység nem lassítja le az összes gép kommunikációját: minden eszköz a számára elérhető leggyorsabb kapcsolaton tud kommunikálni.Gyors és könnyed beállítások
Az AirPort Express az AirPort Utility / AirPort Segédprogram segítségével mind a Mac-en, mind Windows PC-n, mind pedig az iOS mobil eszközeinken könnyű beállítást teszt lehetővé. Az Apple rendszerei felfedezik a még nem konfigurált új eszközt, amelynek beállításait azonnal felajánlják. A beállítások közt megadhatjuk a biztonságos hálózati és eszközjelszót, az AirPlay képességeket, az egység és a hálózat nevét, és sok egyéb alapvető képességet. Az AirPort Express eszközt néhány perc alatt a szolgálatába állíthatja akár egy kezdő felhasználó is.
Az AirPort Express üzemebe helyezése a Mac-en…
Az AirPort Express üzembe állítása iOS eszköz használatával…

AirPlay: Zene vezeték nélkül
Az AirPort Express bázis egyik legvonzóbb tudása, hogy akár az iTunes-ból, akár az iOS eszközök Music / Zene alkalmazásából képes WiFin keresztül zenét fogadni, és a rácsatlakoztatott hangszórón azt kiváló minőségben megszólaltatni. Az AirPort Express hátoldalán analóg és digitális audió kapcsolat is található egy kombinált Toslink foglalatban.
SPDIF-Toslink átalakító…

Az AirPlay szolgáltatás révén bármely erősítőt vagy hangszórót, sőt akár fül- vagy fejhallgatót is rá tudunk kapcsolni az AirPort Express bázisra, és bármely WiFI forrásból megszólaltathatjuk rajta kedvenc muzsikáinkat.Nyomtatás bármely Mac-ről vezeték nélkül
Az AirPort Express hátoldalán lévő USB csatlakozót könnyedén használhatjuk nyomtató megosztásra: amennyiben a nyomtató támogatja a Bonjour protokollt, úgy az AirPort Express képes a hálózatban lévő WiFi kliensek számára megosztani annak képességeit, legyen szó akár keretmentes nyomtatásról vagy különféle egyéb effektusokról.

(A nyomtató Bonjour képességéről a vásárlás előtt célszerű tájékozódni. Egyes nyomtatók nem támogatnak minden funkciót WiFin keresztül. A WiFi képességgel rendelkező nyomtatók nem feltétlenül Bonjour kompatibilisek!)

Biztonság és kompatibilitás
Az AirPort Express bázis nyújtotta hálózati szolgáltatásokat egyszerre veheti igénybe bármely Mac, iOS eszköz, Apple TV vagy PC. A szabványos 802.11n, illetve a lefelé kompatibilitás akár 802.11g, 802.11a vagy 802.11b szabványokig megnyitja a lehetőségeket a régebbi eszközök számára is, amely a kétsávos üzem révén nem lassítják az új eszközök kiszolgálását.

Az Apple fontosnak tartja a hálózati eszközeik biztonságát, így az AirPort Express beépített tűzfalat tartalmaz, amely első lépcsőfoka a hálózati eszközök védelmének. A tűzfal az üzembe helyezéskor automatikusan aktiválódik, így annak konfigurálása nem igényel további feladatot.

Az AirPort Express kínálta vendéghálózat révén nyújthatunk korlátozott internet hozzáférést azoknak, akiknek biztosítani kívánjuk az elérést, de nem osztanánk meg velük WiFi jelszónkat. A vendég elérheti az internetet, nyomtathat és akár hálózati eszközökhöz is hozzáférhet, de ezek lehetőségét meg is tagadhatjuk tőle.

Az AirPort Express fontos újdonsága, hogy hátoldalára az Apple egy Ethernet LAN csatlakozót is rakott, így egy darab vezetékes klienst is kiszolgálhat, amely lehet akár még egy bázis, vagy éppen egy vezetékes elosztó egység. Az Ethernet port révén akár hálózati nyomtatókat is az eszközre kapcsolhatunk.

Az AirPort Express (MC414Z/A) megvásárolható az iJoe.hu-tól.
Ára: 26.772 forint+áfa (bruttó 34.000 Ft)
Raktáron. Korlátozott mennyiségben. Kifutó termék.


 

  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. V. Galamb utca 5. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu