Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek
Az olasz AIINO cég számtalan kiegészítőt kínál az Apple eszközei mellé, amely révén az autós tartók és töltők is szerepelnek. A mérnökök nagy tapasztalatokkal bírnak mindkét területen, így nem meglepő, hogy az iPhone 8 széria - majd az iPhone X - megjelenése kapcsán egy vezeték nélküli töltési képességgel is rendelkező autós tartót alkottak, amely a szélvédőre rögzíthető, és rugalmasan elforgatható.

A töltő
A modern iPhone készülékek kapcsán megjelent vezeték nélküli töltési lehetőség kiaknázása alapvető igény napjaink töltői esetén. Az úgynevezett Qi szabvány révén az üveg hátlappal rendelkező eszközök képesek úgy fogadni az akkumulátor töltését, hogy nem kell Lightning kábelt csatlakoztatni.

Egy autóban roppant praktikus dolog, hogy egy állandóan jelen lévő töltő megoldás már a beillesztés pillanatától tölti az iPhone modelleket, és nem kell kábeleket keresgélni, vagy éppen a kicsiny Lightning kapu eltalálásával vívni, illetve a kihúzásra ügyelni, amikor kiszállunk az autóból.

Az AIINO az elterjedt mikró-USB kábellel oldotta meg az eszköz tápellását - a vezeték nélküli töltés az iPhone-ra vonatkozik, természetesen a Qi töltőt valamilyen módon el kell látnunk árammal. A kábel fekete színű, és 1,2 méteres hosszúságával általában ideálisan elvezethető az autóban a szivargyújtó csatlakozótól vagy a beépített USB kaputól a szélvédőig. Igény esetén természetesen hosszabb kábelt is használhatunk: a Moshi kínál 3 méteres mikró-USB kábelt, amellyel megoldható a nagyobb távolság áthidalása, ha például a kézi fék mögé helyezték az USB kaput az autóban, ahogyan azt néhány márka teszi.

Az AIINO autós tartója gyorstöltő, vagyis kiaknázza az iPhone készülékek azon képességét, hogy támogatják a dinamikusabb töltést nagyobb teljesítményű töltők használata esetén. Ez előny, hiszen egy rövidebb autóút alatt is komolyabb töltést tud felvenni így az iPhone.

Megjegyzés: A gyorstöltés feltétele a megfelelően nagy teljesítményű szivargyújtó töltő, illetve beépített USB foglalat. Ha a töltőnk csak 5 Watt teljesítmény leadására képes, akkor az AIINO Qi töltő sem tölti gyorsabban a készüléket.
Moshi USB-C Car Charger…

Ami még hatalmas kényelmi opció, hogyha például navigációra használjuk a telefont, vagy videót rögzítünk az utunkról, az iPhone használat közben is folyamatosan töltődik, így nem kell attól tartanunk, hogy váratlanul lemerül az autós tartóban.

A tartó
Az AIINO autós töltő tartóját valóban meghatározza a tapasztalat a gyártó részéről. Az autós tartókkal kapcsolatos legfőbb kritikák arról szólnak, hogy a tartók kétkezesek, illetve veszélyeztetik az iPhone készüléket a kiemeléskor.

Nos, az AIINO törekedett arra, hogy ezen problémákra frappáns választ adjon: a termék két oldalán nyomógomb található, amelyre erőt kifejtve az univerzális tartó szétnyílik. Ennek mérete alkalmas arra, hogy az iPhone 8 Plus modelleket is befogadja akár tokban is. A készülék rögzítéséhez pedig nem kell két oldalról erőt kifejtenünk: a tartó közepén található egy gomb, amelyet a telefon a behelyezéskor megnyom, és a két kar összecsukódik, és stabilan megtartja az iPhone-t. A konstrukció nagyon ötletes, az első felfedezéskor szívesen eljátszik vele az ember, hogy milyen praktikusan működik.

Magát az iPhone tartó részt egy gömbcsuklóra kell rögzítenünk, amely egyszerű csavarozható gyűrűvel történik: az ideális szöget beállítva, akár finoman a vezető ülés felé fordítva, portré vagy tájkép módban is tudjuk rögzíteni az iPhone tartó részt. A gömbforma jóvoltából bármilyen dőlésszög kialakítható, így az alacsonyabb és magasabb felhasználók is tudják az arcuk felé irányítani a készüléket.

Megjegyzés: Az iPhone X csak portré módban oldható fel a Face ID segítségével. Az oldalra döntött iPhone modelleken mindenképpen be kell pötyögni a jelkódot.

Az iPhone kiemelése az oldalsó gombok lenyomásával történik. Ha portré módban, tehát függőlegesen áll a készülék, akkor az alul lévő tartó magabiztosan megfogja, és rögtön kézbe tudjuk venni, mert a tartókarok a szélső nyitott állásba távolodnak. Fekvő állapotban az iPhone elmozdul, de hogy ne pottyanjon le, az AIINO tartó karjai enyhén előre nyúlnak, és egy szándékos mélyedés is található rajtuk, hogy a kicsit előrébb lökődő iPhone-t megtartsák. Persze lehetünk annyira ügyetlenek, hogy kicsúszik a kezünkből a készülék, de az AIINO töltő-tartó megoldása a lehető legtöbbet elköveti annak érdekében, hogy a leejtések számát minimalizálja.

A szélvédőn a klasszikus vákuumos módszerrel helyezhető el a tartó. Ehhez célszerű nagyon alaposan letakarítani a felületet. Ez a tartó megoldás többnyire bírja a jó utakat, de egy kátyús útszakaszon elengedhet, így mindenképpen vigyázzunk, ha nem megfelelőek az útviszonyok, és szeretnénk kímélni a technikát.

Az AIINO autós tartó és töltő megoldás elérhető az iJoe.hu AAR szaküzlettől.
Ára: 10.228 forint+áfa (bruttó 12.990 Ft)


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 

  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu